Στέφανος Τζουμάκας: Οι πλασιέ των Τραπεζιτών οδήγησαν σε φτωχοποίηση την Ευρώπη, ώρα να συντριβούν

Εχουμε εισέλθει σε ένα τουλάχιστο δεκαετή ψυχρό  οικονομικό  και εμπορικό πόλεμο,  στη δε Ευρωπαϊκή Ένωση  η κρίση θα συνεχιστεί  γιατί οι δεξιές ηγεσίες   επιδιώκουν  δευτερογενείς παρεμβάσεις στα αποτελέσματα και ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ των αιτίων. Το προοδευτικό κίνημα   χρειάζεται ανασύνταξη γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα και ο δρόμος μακρύς .

Α)   Η διεθνής οικονομική  κρίση  

Η διεθνής  κοινότητα  έχει επηρεασθεί   από τη διεθνή κρίση  του 2008 .Το χρηματοπιστωτικό σύστημα   ιδιαίτερα στο  δυτικό ημισφαίριο  έχει οδηγήσει πολλές οικονομίες σε διάλυση  και κοινωνίες σε φτωχοποίηση. Μετά τη κρίση  συνήλθε το γκρουπ των 20 πιο ανεπτυγμένων κρατών. ΔΕΝ  συμφώνησαν. Ο Ομπάμα οδήγησε σε πληθωριστικό δολάριο και διπλασίασε το χρέος των ΗΠΑ  από τα  13 τρις δολάρια στα 26 τρις δολάρια. Δημιούργησε  επτά εκατομμύρια  θέσεις εργασίας, διέσωσε  τράπεζες  οδήγησε   σε ανάπτυξη  και σε σημαντικό   βαθμό σε  αντιμετώπιση της  κρίσης .Τη κρίση στις ΗΠΑ παρέλαβε ο Τραμπ  ο οποίος  άνοιξε  μέτωπο  με τη Κίνα και την ΕΕ για τους όρους εμπορίου  και την επιβολή δασμών  προκειμένου   να έλθουν  σε ευνοϊκή θέση  η αμερικάνικες  επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Άνοιξε μέτωπο κατά  της κατάκτησης της διεθνούς κοινότητας   που ήταν το πολυμερές  εμπόριο. Τώρα το επιστρέφει  στο διμερές επίπεδο .ΔΕΝ  σώζεται  με  αυτά τα μέτρα  που είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η μη  ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες  παράγουν φτηνά γιατί  επιβάλλουν ή ανέχονται  τη  παιδική εργασία, πράγμα απαράδεκτο, έχουν αμοιβές πείνας, έχουν εργασιακό μεσαίωνα  με διπλά οκτάωρα, καταστρέφουν εκτεταμένες  περιοχές περιβαλλοντικά. Το ντάμπιγκ είναι το ΚΥΡΙΟ αίτιο και  δευτερευόντως  οι όροι εμπορίου. Άνοιξε μέτωπο  κατά των νέων μεταναστών,  η ηγεσία  των  ΗΠΑ  που είναι χώρα μεταναστών! Είναι  βέβαιο  ότι  μπήκαμε ήδη σε ένα ΨΥΧΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ  για την επόμενη  ΔΕΚΑΕΤΙΑ. Το 2008  στο τότε γκρουπ των 20 στο Λονδίνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Μέρκελ -Σαρκοζί) αποφάσισαν το ΣΚΛΗΡΟ ευρώ, την υποτίμηση και φτωχοποίηση   μιας σειράς  κρατών μελών, και λαών  καθώς και τη διεύρυνση της  φτώχειας σε όλες τις χώρες της Ένωσης. Με σκοπό   τη διάσωση της κλεπτοκρατίας, των τραπεζών  και  άλλων συμφερόντων και με βασική πολιτική το ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις  και την επιβολή -σε   χώρες της ευρωζώνης- των  μέτρων του ΔΝΤ. Η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη βιαιότητα  σε καταστροφή του εθνικού πλούτου, σε  εισοδήματα, σε αξίες,  καθώς  και γενίκευση της φτώχειας και βίαιης μετανάστευσης. Μεγάλη η αποτυχία.

Β) Η πολιτική, η δημοκρατία, η ισοτιμία

Το πρώτο θέμα αφορά  στη πολιτική .Κυριάρχησαν οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές  και άλλα συμφέροντα, σε βάρος οικονομιών, κρατών και ανθρώπων. Βασικά στοιχεία της πολιτικής είναι η Δημοκρατία, η Διάκριση των εξουσιών, η Ισοτιμία.

Η ΕΕ είναι ένα αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα .ΔΕΝ υπάρχει διάκριση εξουσιών. Στην ίδια αίθουσα οι κυβερνήσεις, οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού  κοινοβουλίου, οι δανειστές, οι τραπεζίτες. Ποια γερουσία μιας Ομοσπονδίας  στην ΕΕ  θα αποφάσιζε την εγκατάσταση  μιας υπερεθνικής τράπεζας  όπως  το ΔΝΤ  σε χώρα της Ευρωζώνης;  Ποιο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα επέβαλε το ΔΝΤ  σε μια ευρωπαϊκή χώρα; Αποφάσισαν όμως αυθαιρέτως   ορισμένοι  αρχηγοί κρατών  και συνέπραξαν ορισμένοι πολιτικοί  από τις χώρες που δέχθηκαν την  πολιτική και  οικονομική βία. Νομοθετούν   στην ΕΕ οι αρχηγοί  κρατών, νομοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νομοθετούν υπουργοί  γιατί σε αυτό το κατασκεύασμα  Δεν υπάρχει  αντιπροσωπευτική  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ .Νομοθετεί η εκτελεστική εξουσία.

Έστω και τώρα  οφείλουν προοδευτικοί ηγέτες  να   επιβάλλουν  ως ΜΟΝΑΔΙΚΑ  νομοθετικά σώματα τη θεσμοθέτηση της Γερουσίας και την εξέλιξη του Ευρωκοινοβουλίου , αλλάζοντας τις Συνθήκες. Να θεσπίσουν επίσης την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. Να θεσπίσουν ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με πρόεδρο, πρωθυπουργό και υπουργικό  συμβούλιο. Να προκηρυχθούν  πανευρωπαϊκές εκλογές   για την εδραίωση μιας ομοσπονδίας  των κρατών της ΕΕ

Και ακόμα  να επαναφέρουν ως αρχή την ΙΣΟΤΙΜΙΑ  μεταξύ των λαών, των εθνών και των κρατών. Όχι μόνο με τη ψήφο, αλλά  και με  άλλες αποφάσεις .Να ιδρύσει  η ομοσπονδία, κοινές ένοπλες δυνάμεις, ακτοφυλακή και αστυνομία. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  η ομοσπονδία κοινή εξωτερική πολιτική .

Η ευρωπαϊκή ένωση  ΔΕΝ είναι ένωση  πολιτικά ισότιμη και δημοκρατική  όταν εισάγει λεξιλόγια  και δήθεν πολιτικές  για δήθεν Ένωση δύο ή και περισσότερων   ταχυτήτων.

Ισοτιμία σημαίνει  όχι αλα καρτ Ένωση, σημαίνει  ηγεσίες και όχι φύλαρχοι. Σημαίνει  όχι   φεουδαλικές   επιτροπείες , σε χώρες   «υποδεέστερης» ΙΣΧΥΟΣ   από άποψη  είτε οικονομική, είτε γεωπολιτική, είτε γεωστρατηγική*.

Στέφανος Τζουμάκας

 

Το αρθρο εχει τον αυθεντικό τίτλο:Ευρωπαική Ένωση αύριο και οι Ευρωεκλογές

Το παρόν άρθρο αποτελεί το πρώτο μέρος του αρθρου του κου Στέφανου Τζουμάκα. Το δεύτερο μέρος, θα δημοσιευτεί αύριο στο New-economy.gr

 

Ποιός είναι ο Στέφανος Τζουμάκας

Ο Στέφανος Τζουμάκας είναι ένας ακέραιος πολιτικός με μεστό λόγο, με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για την πρόοδο στη χώρα, που διαχώρισε τη θέση του και στάθηκε ΕΞΑΡΧΗΣ ενάντια στην πολιτική λιτότητας και φοροκαρπαζιάς. Είναι από τους βουλευτές που έχει τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Β’ Αθήνας. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και κατάγεται από εργατική και αγροτική οικογένεια. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ως Υπουργός Γεωργίας. Κοινοβουλευτικά έχει εκλεγεί κατά καιρούς ως Βουλευτής Επικρατείας καθώς και Βουλευτής Β΄ Αθήνας όπου επανεξελέγην σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας της Επιτροπής Διαφώτισης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυση του. Επί χούντας ήταν μέλος της 5μελούς εκλεγμένης επιτροπής για τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις της Νομικής Σχολής, μέλος της επιτροπής Νομικής στην εξέγερση και κατάληψη του Πολυτεχνείου και της 3μελούς επιτροπής διαπραγματεύσεων πριν την εισβολή. Για την αντιδικτατορική του δράση συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Παραπέμφθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία και αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών κατά την περίοδο 1967-1974.Σήμερα , μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται σε θέματα κατά των καρτέλ, για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού.

 

*Δεν είχε μόνο  αλά καρτ   στρατηγική η  εκάστοτε ηγεσία του Ηνωμένου  Βασιλείου που προκάλεσε το BREXIT. Πολλοί στη Μεγάλη  Βρετανία θεωρούν ότι  ακόμα ο Καναδάς είναι αποικία, ότι ακόμα η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία  είναι αποικίες. Στη πράξη  και άλλες ηγεσίες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ένωση, αλλά χώρο αγοράς. Ας θυμηθούμε  πως επέβαλαν τη Συνθήκη  για τη Δήθεν Ανεξαρτησία της  ΕκΤ. Ανεξαρτησία από ποιόν  και για ποιους; Άμεσα πρέπει να αλλάξει  η Συνθήκη  . Καμιά ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στην ΕΕ.

  •  
    178
    Shares
  •  
  •  
  • 178
  •