Συνεργασία BMW και Microsoft

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW Group και η Microsoft, ανακοίνωσαν την εισαγωγή της νέας κοινής τους πρωτοβουλίας, της πλατφόρμας Open Manufacturing Platform (OMP), για να επιτρέψουν ταχύτερες και οικονομικότερες καινοτομίες στη μεταποιητική βιομηχανία. 

“Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις της με το BMW Group για να μετασχηματίσει την αποδοτικότητα της ψηφιακής παραγωγής σε ολόκληρη τη βιομηχανία”, δήλωσε στο Hanover Messe ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Cloud και της AI Group. 

Η κερδοφορία της παραγωγής στη μεταποιητική βιομηχανία συχνά παρεμποδίστηκε από πολύπλοκα συστήματα λογισμικού τα οποία αποθηκεύουν δεδομένα μειώνοντας έτσι την παραγωγή. 

“Η OMP έχει σχεδιαστεί για να καταργήσει αυτά τα εμπόδια μέσω της δημιουργίας ενός ανοικτού τεχνολογικού πλαισίου και μιας διατομεακής κοινότητας”, εξηγούν οι δύο εταιρείες σε μια δήλωση. 

Η BMW έχει σήμερα πάνω από 3.000 συστήματα, ρομπότ και αυτόνομα συστήματα μεταφοράς, τα οποία συνδέονται με την πλατφόρμα IoT της, η οποία είναι κατασκευασμένη από το Microsoft Azure. Μέχρι το τέλος του 2019, οι εταιρείες σχεδιάζουν να συνεργαστούν με τέσσερις έως έξι εταίρους για έως και 15 συγκεκριμένα έργα.

Πηγή:sputniknews.com

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •