Ανοικτός πλέον ο δρόμος για τις 800 μονάδες του ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με κέρδη ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 749,40 μονάδες με άνοδο 0,80%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,71 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,17 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν μέσω πακέτων.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που επικράτησαν τις πρώτες ώρες στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει αρνητικό πρόσημο φθάνοντας έως το χαμηλό των 742,88 μονάδων, η συνέχεια επεφύλασσε εκπλήξεις.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρέασε θετικά και το ελληνικό, οδηγώντας προς τα μέσα της διαπραγμάτευσης σε αύξηση των εντολών αγοράς, κυρίως σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, οι οποίες κατάφεραν να διατηρήσουν έως και το τέλος το θετικό πρόσημο για τον γενικό δείκτη, ο οποίος κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 751,08 μονάδες.

Η διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 743 μονάδων για τον γενικό δείκτη, σε συνδυασμό με την δεύτερη μέρα διατήρησης του «χρυσού σταυρού», αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες για την περαιτέρω ανοδική πορεία του γενικού δείκτη έως και την αντίσταση των 787 μονάδων. Παρά το θετικό κλίμα όμως που έχει διαμορφωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, η διατήρηση του γενικού δείκτη πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη, πιθανών να οδηγήσει τις επόμενες συνεδριάσεις σε διόρθωση, χωρίς όμως να απειλείται η ανοδική τάση.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή του τραπεζικού κλάδου στα κέρδη του γενικού δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε στις 612,45 μονάδες με άνοδο 3,48%, παραμένοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, ολοκληρώνοντας στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 667 μονάδες. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,362 ευρώ με άνοδο 4,77%, και με την αντίσταση στα 1,4949 ευρώ, της Εθνικής στα 1,86 ευρώ με άνοδο 5,89%, με την αντίσταση στα 2,4694 (παραμένοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών), της Eurobank στα 0,7375 με οριακές απώλειες 0,07%, με την αντίσταση στα 0,8634 ευρώ και την στήριξη στα 0,6262 ευρώ, και της Τράπεζας Πειραιώς στα 1,44 ευρώ με άνοδο 3,67%, και με την αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 1,5063 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,5% με οριακές απώλειες 0,08%, και της δεκαετίας στο 3,651% με οριακές απώλειες 0,03%.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

H εταιρεία Συστήματα SUNLIGHT ΑΒΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα έλαβε χώρα παρουσίαση σε εκπροσώπους του Τύπου της νέας προϊοντικής σειράς Li.On Force, δηλαδή μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs, electrical Industrial Vehicles). Η σειρά Li.On Force θα αποτελέσει το προϊοντικό όχημα για την διείσδυση της Sunlight σε μία αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό άνω του 7% έως το 2030. Οι μπαταρίες Li.On Force, οι οποίες ενσωματώνουν στοιχεία Internet of Things, είναι το αποτέλεσμα πολυετών ερευνών στην τεχνολογία λιθίου. Η Sunlight αξιοποίησε συσσωρευμένη τεχνογνωσία  στον κλάδο  μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας, προσαρμόζοντάς την ωστόσο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά των eIVs.   Σημειώνεται, ότι η σειρά Li.On Force έρχεται να συμπληρώσει την ευρεία γκάμα μπαταριών μολύβδου για eIVs, στην οποία η Sunlight διατηρεί σημαντικό μερίδιο παγκοσμίως, με έμφαση στις μεγάλες αγορές της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και αυξανόμενη παρουσία στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Β. Αμερικής και Ινδίας.

Η Εταιρία ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., δημοσιεύει από σήμερα στην ιστοσελίδα της  “ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2019“, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, για την ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
    51
    Shares
  •  
  •  
  • 51
  •