Νέα δεδομένα σήμερα που ευνοούν την ενίσχυση της ανοδικής τάσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη πραγματοποίησε ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ολοκληρώνοντας στις 743,46 μονάδες με άνοδο 0,33%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,4 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν μέσω πακέτων.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που επικράτησαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας έως και το χαμηλό των 739,65 μονάδων, η συνέχεια ήταν διαφορετική, καθώς επανήλθε η αγοραστική διάθεση οδηγώντας τον γενικό δείκτη έως και το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 747,76 μονάδων. Παρά όμως το θετικό κλίμα του πρώτου μισού, οι εντολές αγοράς περιορίστηκαν στις αρχές του δεύτερου, με τους πωλητές να λαμβάνουν την σκυτάλη, περιορίζοντας σημαντικά τα κέρδη για τον γενικό δείκτη στο τέλος.

Η αντίσταση των 743 μονάδων αποδεικνύεται σημαντική, καθώς παρά την ενδοσυνεδριακή της διάσπαση σήμερα ο γενικός δείκτης έκλεισε ελάχιστα πάνω από αυτήν, καταφέρνοντας όμως να δημιουργήσει «χρυσό σταυρό», του οποίου η διατήρηση για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις θα αυξήσει τις πιθανότητες για διατήρηση της ανοδικής τάσης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για την Γεκ Τέρνα, η οποία έκλεισε στα 5,31 ευρώ με άνοδο 5,15%, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,5604 ευρώ. Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση, η μετοχή του Κέκροπα ενισχύθηκε 4,62% κι έκλεισε στα 1,81 ευρώ, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,8391 ευρώ.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

Η ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε Ευρώ 14,6 εκατ. έναντι Ευρώ 13,8 εκατ. το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε Ευρώ 3,1 εκατ., έναντι ζημιών ύψους Ευρώ 3,0 εκατ. το έτος 2017.

H ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανακοινώσε ότι η επαναξιολόγηση  της  πιστοληπτικής  της  ικανότητας  από  την  εταιρεία  ICAP Group A.E.  την  κατέταξε  εκ  νέου  στη  διαβάθμιση ΒΒ.  Η  διαβάθμιση ΒΒ υποδηλώνει πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται  σε επιχειρήσεις,  οι  οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες  και,  επομένως,  η  πιστοληπτική  τους  ικανότητα  παραμένει  σχετικά  σταθερή.  Οι  επιχειρήσεις  με  διαβάθμιση  ΒΒ  χαρακτηρίζονται  από  τα  σημαντικά  οικονομικά  τους  αποτελέσματα,  την  σταθερή  πορεία και την ανταγωνιστική τους θέση στην αγορά.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

 

 

  •  
    22
    Shares
  •  
  •  
  • 22
  •