Τι είναι αυτό που κέντρισε την προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση;

Δεύτερη μέρα σημαντικών κερδών σήμερα για τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 741,01 μονάδες με άνοδο 2,72%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,06 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν μέσω πακέτων.

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Απρίλιος στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς από την έναρξη της συνεδρίασης εκδηλώθηκαν αυξημένες εντολές αγοράς, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, με το αγοραστικό ενδιαφέρων να μετατοπίζεται και προς την μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ο γενικός δείκτης κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 744,71 μονάδες, χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από την σημαντική αντίσταση των 743,0 μονάδων. Στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον περιορίστηκε μερικώς, με την προσοχή να εστιάζεται πλέον στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς θα κριθεί η διάσπαση της αντίστασης των 743,0 μονάδων, αλλά και η συνέχιση της ανοδικής τάσης, με την δημιουργία «χρυσού σταυρού» να βρίσκεται πολύ κοντά.

Στα θετικά της σημερινής διαπραγμάτευσης, αποτέλεσε η αύξηση του τζίρου, καθώς και το θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, επιτρέποντας στα funds τις τοποθετήσεις και σε περιφερειακά χρηματιστήρια, όπως το ελληνικό.

Με σημαντικά κέρδη 7,79% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, στις 595,19 μονάδες, ολοκληρώνοντας εκ νέου πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, έπειτα από την περίοδο 14-18 Μαρτίου,  με την αντίσταση να βρίσκεται στις 604,0 μονάδες (ΚΜΟ50 ημερών εβδομαδιαίο γράφημα), όπου και δεν κατάφερε να διασπάσει τον τελευταίο μήνα.

Η αντίσταση για την μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται στα 1,4949 ευρώ, της Εθνικής στα 1,7975 ευρώ, της Eurobank στα 0,8634 ευρώ, και της Τράπεζας Πειραιώς στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 1,5083 ευρώ.

Η NBG χρηματιστηριακή προέβη σήμερα σε μείωση της τιμής στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 1,60 ευρώ από 1,80 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση «neutral».

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος προέβη σήμερα στην τιμή στόχο των 1,52 ευρώ για την μετοχή της Alpha Bank με σύσταση «buy», για την μετοχή της Eurobank τα 0,76 ευρώ με σύσταση «buy», για την Εθνική τα 2,04 ευρώ με σύσταση «buy», και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 1,47 ευρώ με σύσταση «neutral». Τέλος, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο τα 4,7 ευρώ για την μετοχή των ΕΧΑΕ με σύσταση «neutral», τα 13 ευρώ για την μετοχή του ΟΤΕ με σύσταση «buy», τα 12 ευρώ για τον ΟΠΑΠ με σύσταση «buy», τα 0,49 ευρώ για την Intralot με σύσταση neutral, τα 18,2 ευρώ για την Jumbo με σύσταση buy, τα 6,2 ευρώ για τη Fourlis με σύσταση buy, τα 7,5 ευρώ για τη Σαράντης με σύσταση neutral, τα 30,5 ευρώ για την Coca Cola με σύσταση neutral, τα 6,3 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ με σύσταση accumulate, τα 8,5 ευρώ για την Aegean με σύσταση accumulate, τα 23,2 ευρώ για τη Motor Oil με σύσταση accumulate, τα 9 ευρώ για τα ΕΛΠΕ με σύσταση buy, τα 19 ευρώ για τον Τιτάνα με σύσταση reduce, και τα 13,2 ευρώ για τον Μυτιληναίο με σύσταση buy.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,561% με πτώση 1,23%, και της δεκαετίας στο 3,71% αμετάβλητη.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

Την Παρασκευή 5 Απριλίου η Eurobank πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης (βλ. εδώ).

Η εταιρεία SPACE HELLAS ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 1ης Απριλίου 2019, αποφάσισε να προτείνει στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία ΙΑΣΩ σε συνέχεια της πρώτης ιδίας ημερομηνίας ανακοίνωσής της, ανακοινώνει περαιτέρω τα ακόλουθα: Αναφορικά με την απόκτηση μετοχών της Εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με νεότερη επιστολή τους προς την Εταιρεία, επιβεβαίωσαν ότι έχουν λάβει έγκριση για τη χρηματοδότηση της εν λόγω συναλλαγής και η δημόσια προσφορά θα υποβληθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα χρηματοδότησης. Η οριστικοποίησή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ή περί τις 8 Απριλίου 2019. Η δημόσια πρόταση θα αφορά στο σύνολο των μετοχών της Εταιρείας σε τιμή €1,50 ανά μετοχή υπό τον όρο ότι η προσφορά θα οδηγήσει (είτε μέσω της διαδικασίας της αποδοχής της δημόσιας πρότασης είτε μέσω παράλληλων αποκτήσεων) στην απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας πλέον μίας μετοχής.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •