Γιατί εστιάζεται η προσοχή στην μετοχή της Motor Oil;

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα των εταιρειών για τις οικονομικές επιδόσεις τους για το 2018 είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές. Ιδιαίτερης προσοχής όμως, χρήζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil, καθώς είναι μία από τις αξιολογότερες παρουσίες του ελληνικού χρηματιστηρίου, και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Οι επιδόσεις του 2018

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, οι πωλήσεις της Motor Oil ενισχύθηκαν στα 9,49 δισ. ευρώ έναντι 7,84 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τα EBITDA να υποχωρούν στα 495,11 εκατ. ευρώ έναντι 620,54 εκατ. ευρώ το 2017, και με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 254,7 εκατ. ευρώ από 313,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα για την χρήση του 2018, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν για τα επόμενα τρίμηνα η μείωση των EBITDA και των καθαρών κερδών, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει και πάλι την ανιούσα.

Το P/E για την μετοχή της εταιρείας διαμορφώνεται στα 8,92 ευρώ, με την εσωτερική αξία να ανέρχεται στο 10,04, και με την τιμή προς εσωτερική αξία στο 2,06, κάνουν την μετοχή υπερτιμημένη. Η μερισματική απόδοση (μικτή) της μετοχής διαμορφώνεται στο 4,59% (τιμή κλεισίματος 29/3), χωρίς σε αυτήν όμως να υπολογίζεται το ήδη διανεμηθέν μέρισμα των 0,35 ευρώ.

Η τεχνική εικόνα της μετοχής

Όπως διακρίνουμε στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, η μετοχή της Motor Oil κατέγραψε για τρίτη διαδοχική εβδομάδα αρνητικό πρόσημο, προσεγγίζοντας επικίνδυνα τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τους δείκτες συσσώρευσης/διανομής και RSI να λαμβάνουν αρνητική κλίση. Η αντίσταση βρίσκεται στα 21,9721 ευρώ, με την στήριξη στα 20,3835 ευρώ (ΚΜΟ50 ημερών).

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    16
    Shares
  •  
  •  
  • 16
  •