Επιτροπή Αγνοουμένων του Κοσσυφοπεδίου: Κανένα αποτέλεσμα από τις έρευνες για ανθρώπινα ίχνη από τον πόλεμο του 1998-99

Οι ανασκαφές στο χωριό Kishnica στον δήμο Gracanica, που ξεκίνησαν πέρσι χρησιμοποιώντας εξοπλισμό με ραντάρ το οποίο διεισδύει στο έδαφος, δεν βρήκε ανθρώπινα υπολείμματα από τον πόλεμο του 1998-99, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγνοουμένων του Κοσσυφοπεδίου.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών χρησιμοποίησε εξοπλισμό ραντάρ σε μια πενθήμερη έρευνα σε τρεις τοποθεσίες στο Κοσσυφοπέδιο, στο χωριό Bukosh στον δήμο Vushtri Vuciterna, στο χωριό Uglar στο δήμο Gjilan Gnjilane, και στην Kishinca.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης από την ομάδα των ΗΕ στο Jeloviste και Kisevac, κοντά στο Raska στη Σερβία. Οι καταγραφές δεδομένων δόθηκαν σε εμπειρογνώμονα στην Αργεντινή για ανάλυση, και τα διαβιβάστηκαν στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία τον περασμένο μήνα.

Από την ανάλυση προέκυψε ότι υπήρχαν κάποιες «ανωμαλίες του εδάφους», πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν ίχνη σκαψίματος στις τοποθεσίες. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγνοουμένων της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Kushtrim Gara, δήλωσε ότι, αφού έλαβε τα αποτελέσματα, άρχισαν αμέσως οι ανασκαφές στις περιοχές.

Πηγή:balkaninsight.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •