Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει η νέα Ελβετία;

Η Ελβετία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη εκτός ΕΕ κατά τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών, καθώς η αλπική χώρα κατόρθωσε να ανοίξει αγορές άνω των 26 τρις. λιρών, δήλωσε ένας οικονομολόγος σε ένα βιβλίο.

Χθες το βράδυ, η Τερέζα υποβλήθηκε σε άλλη μια ταπεινωτική ήττα, αφού οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ανάληψης του ελέγχου της διαδικασίας Brexit από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές ψήφισαν την τροπολογία του Sir Oliver Letwin, η οποία επιτρέπει στους υπουργούς να ασκήσουν τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού χρονοδιαγράμματος την Τετάρτη, ανοίγοντας το δρόμο για μια σειρά «ενδεικτικών ψήφων».

Οι ψήφοι θα καθορίσουν άλλους τρόπους προς τα εμπρός για το Brexit, εκτός ​​από την δύο φορές απορριφθείσα συμφωνία αποχώρησης της κ. May. Οι επιλογές είναι πιθανό να περιλαμβάνουν την ανάκληση του άρθρου 50, τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για ένταξη στην ΕΕ, συμφωνίας τύπου Νορβηγίας, που θα παραμείνει στην τελωνειακή ένωση και θα ευθυγραμμιστεί στενότερα με την ενιαία αγορά, η οποία είναι η επίσημη πολιτική του Εργατικού Κόμματος. Εάν το Κοινοβούλιο πράγματι ψηφίσει να διατηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια μόνιμη τελωνειακή ένωση, θα οδηγήσει σε ένα πιο ήπιο Brexit, εμποδίζοντας την Βρετανία να υπογράφει καλύτερες εμπορικές συμφωνίες σε κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή:express.co.uk

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει η νέα Ελβετία;

Comments are closed.