Τι σημαντικό προκύπτει από τα αποτελέσματα χρήσης του 2018 για την μετοχή της Βιοχάλκο;

Το θετικό κλίμα που επικρατεί από τις αρχές του έτους στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχει συνδυαστεί από πολλούς με την προεξόφληση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της χώρας. Για τους μυημένους όμως επενδυτές, η άνοδος συνδέεται και με τα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν από τις εισηγμένες εταιρείες, όπου μία πρώτη γεύση πήραμε την εβδομάδα που μας έρχεται.

Τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης της Βιοχάλκο

Η Βιοχάλκο ανακοίνωσε την εβδομάδα που μας πέρασε τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, σύμφωνα με τα οποία ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 18%, στα 4,406 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να σημειώνουν αύξηση 10%, στα 332 εκατ. ευρώ, και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να αγγίζουν τα 96 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 68%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,29 ευρώ έναντι 0,28 ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Το P/E διαμορφώνεται στα 11,32 ευρώ, με την εσωτερική αξία να βρίσκεται στο 5,03, και την τιμή προς εσωτερική αξία να ανέρχεται στο 0,65, κάνοντας την μετοχή υποτιμημένη σε σχέση με την εσωτερική της αξία.

Η τεχνική εικόνα της μετοχής της Βιοχάλκο

Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, η μετοχή της Βιοχάλκο συνεχίζει να διατηρεί την ανοδική της τάση, με τον «χρυσό σταυρό» να παραμένει. Οι δείκτες RSI και συσσώρευσης/διανομής παραμένουν ανοδικοί, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,6711 ευρώ (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στα 2,7931 ευρώ (γραμμή ΓΔ).

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η μετοχή της Βιοχάλκο διατηρεί την ανοδική της τάση, κάτι το οποίο φάνηκε την εβδομάδα που μας πέρασε καλύπτοντας γρήγορα τις απώλειες της Τρίτης, όπου σε πρώτη φάση δείχνει να έχει στόχο τα επίπεδα των 4,0 ευρώ, με την προϋπόθεση βέβαια το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο να συνεχίσει να είναι θετικό.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    25
    Shares
  •  
  •  
  • 25
  •