Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου 2019

Πρόσκληση για συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, απευθύνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα σε όλους τους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και κατοικίες, από 8ης πρωινής της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, ενώ θα γίνει και γενική φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου.

 1. Πρόγραμμα Εορτασμού

 2. Παρασκευή 22 Μαρτίου

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς δημοσίου δικαίου. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

 1. Δευτέρα 25 Μαρτίου

ώρα 7.45 π.μ.

Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.

ώρα 8.00 π.μ.

Έπαρση σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Προσκόπων.

ώρα 10.30 π.μ.

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Βύρωνα χοροστατούν τος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ

Συγκέντρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αρχών, Σωματείων, Οργανώσεων και παράταξη των αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, των Προσκόπων, Οδηγών, κ.λπ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, (Πλ. Χρυσοστόμου Σμύρνης).

ώρα 11.00 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλ. Χρυσοστόμου Σμύρνης) χοροστατούν τος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

«Αιωνία η Μνήμη»

Κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

«Εθνικός Ύμνος»

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη.

Παρέλαση μπροστά στο λαό και τις αρχές με τη συνοδεία της μπάντας των προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα – Καισαριανής και με υπόδειξη του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

Η πορεία της παρέλασης θα ακολουθήσει τους δρόμους: Κωνσταντιλιέρη, Ερυθραίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ώρα 18.30

Υποστολή της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων Βύρωνα.

 

 •  
  1
  Share
 •  
 •  
 • 1
 •