Σε περίοδο συσσώρευσης εισέρχεται ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α;

Δεύτερη μέρα κερδών για τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 717,90 μονάδες με άνοδο 0,34%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 61,5 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 26,8 εκατ. ευρώ, λόγω του πακέτου 31,0 εκατ. τεμαχίων που πραγματοποιήθηκαν από την RWCAsset Advisors στην μετοχή της Eurobank, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Παρά το θετικό ξεκίνημα του γενικού δείκτη, ο οποίος έφθασε έως το υψηλό των 722,87 μονάδων, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης περιόρισαν τα πρωινά τους κέρδη, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να καταγράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 714,33 μονάδες, χωρίς όμως να κινδυνέψει να ολοκληρώσει σε αρνητικό έδαφος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχώρισε η μετοχή της Βιοχάλκο  η οποία ενισχύθηκε 3,37% κι έκλεισε στα 3,225 ευρώ, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,4655 ευρώ, και η στήριξη στα 3,0303 ευρώ. Σημαντικά κέρδη 14,46% για την μετοχή της Αττικής Τράπεζας, η οποία έκλεισε στα 0,19 ευρώ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση της τράπεζας.

Η αδυναμία του γενικού δείκτη να διατηρηθεί κοντά στα υψηλά ημέρας, πιθανών να τον οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο σε πλευρική κίνηση, μεταξύ 700-740 μονάδων, καθώς μέχρι στιγμής δεν δείχνει να υπάρχει ένας νέος ανοδικός γύρος από την πλευρά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος αναμένει τις εξελίξεις με τον νόμο Κατσέλη. Στην παρούσα φάση, η επιλογή των επενδυτών παραμένουν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, κυρίως σε μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν υποχωρήσει από τα υπεραγορασμένα επίπεδα στα οποία βρισκόταν.

Η αντίσταση για τον γενικό δείκτη βρίσκεται στις 743 μονάδες, και η στήριξη στις 697 μονάδες. Η Euroxx έθεσε νέα τιμή-στόχο για την μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 11,7 ευρώ από 10,8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε overweight.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με αυτή της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,566% με πτώση0,39%, και της δεκαετίας στο 3,727% με πτώση 0,24%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •