Τι αποκαλύπτει η συνέντευξη του Σπηλιωτόπουλου, για Κυριάκο και επερχόμενες εκλογές

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός και σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή δημάρχου στην Αθήνα. Να σημειώσουμε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που είχε πάρει 17% στις προηγούμενες δύσκολες δημοτικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων, ανέμενε να ηγηθεί της υποψηφιότητας, για τη δημαρχία της Αθήνας, που θα υποστηριζόταν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Γι αυτό το λόγο, όπως τόνισε στη συνένταυξη του, παραιτήθηκε από πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών, ώστε να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο την ισχυρή παρουσία της Ν.Δ. εκεί. Όμως ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλα σχεδίαζε και χωρίς να ενημερώσει κανέναν…ανακοίνωσε ως υποψήφιο τον…ανηψιό του, Κώστα Μπακογιάννη! ‘Την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη την έμαθα από τις ειδήσεις’, τονίζει ο κος Σπηλιωτόπουλος.

Θα επικρατήσει το λούμπεν στοιχείο στη Νέα Δημοκρατία;

Υπάρχουν ‘λούμπεν στοιχεία’, στο ιστορικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τόνισε, αναφερόμενος ‘ στο αγοραίο ύφος, στις προβληματικές συμπεριφορές, στις οβιδιακές μεταμορφώσεις για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Και αυτό το στοιχείο ακόμη καλά κρατεί. Οι επιλογές της Ν.Δ. θα δείξουν αν αυτά τα λούμπεν στοιχεία θα αποδυναμωθούν ή θα ασκούν επιρροή.’

Η άποψη του Άρη για την πολιτική

Όπως τόνισε, δεν είναι δογματικός ή ακραία φανατικός. Πιστεύει στο μέτρο και στη σύνθεση ιδεών και απόψεων. Σε προγραμματικές συζητήσεις.

Πώς βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα

Εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ‘έχει επιδείξει σημαντικές αντοχές και ευελιξία, που θα ήταν λάθος να διαγράψουμε την πολιτική του παρουσία με την αλαζονική ανάγνωση της φωτογραφικής απεικόνισης των δημοσκοπικών απεικονίσεων της στιγμής. Και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να αφήσουμε τις Πρέσπες να μας διχάσουν σε πατριώτες και μειοδότες.’

Συμπέρασμα

Η συνέντευξη του κου Σπηλιωτόπουλου, που απετέλεσε το δεξί χέρι του Κ. Καραμανλή, αποτελούν μία σπάνια, για τα Ελληνικά δεδομένα, έκφραση ποιοτικών εκτιμήσεων για την πολιτική της Ελλάδος, αλλά αποκαλύπτουν επίσης μια σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σίγουρα προβληματίζει. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του…ανηψιού του κου Μητσοτάκη για την θέση του υποψήφιου Δημάρχου, δεν ξενίζει τόσο ως επιλογή: o κος Μπακογιάννης έχει μια ήπια προσωπικότητα. Προβληματίζει για τον τρόπο λήψης αποφάσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι διαφορετικός από αυτό που θέλει να δείξει : δεν διακρίνεται από συμμετοχικότητα και πολυσυλλεκτικότητα, αλλά από αιφνιδιασμό ακόμη και προς το κόμμα του, και προώθησης της λεγόμενης οικογενειοκρατίας‘, χωρίς συζήτηση. Όμως, αυτό, η προώθηση των οικογενειακών συμφερόντων, εις βάρος εκείνων της παρατάξεως, είναι ακριβώς αυτό το ‘νέο’ που έλειπε από την Νέα Δημοκρατία και το οποίο φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έιναι ένα μεγάλο, αναπάντητο ερώτημα….

Να σημειώσουμε ότι στη δημοσκόπηση του new-economy.gr για τον δήμο της Αθήνας, που όμως μόνο ως ενδεικτική τάσεων πρέπει να την υπολογίζουμε, ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να λαβαίνει μόλις 10% , ερχόμενος 4ος στη σειρά προτίμησης για το δήμο Αθηναίων, πίσω από τον Νάσο Ηλιόπουλο,  τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Παύλο Γερουλάνο, που φαίνεται να είναι πιο προσφιλείς.

 

  •  
    35
    Shares
  •  
  •  
  • 35
  •