Σημαντικά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στα ισπανικά αεροδρόμια λόγω Brexit

Τα αεροδρόμια της Μαγιόρκα, της Μενόρκα και της Ίμπιζα θα καταγράψουν σημαντική μείωση, όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν, ότι το σύστημα αποσκευών για μη κάτοικους της ΕΕ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή Βρετανών που κατευθύνεται προς τα νησιά για τις διακοπές τους. 

Οι Βρετανοί τουρίστες θα κατευθύνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όταν τα αεροπλάνα τους φθάνουν, και θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις βαλίτσες τους σε διαφορετική περιοχή. Σύμφωνα με το Γραφείο Τελωνείων των Βαλεαρίδων, το κύριο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα του Son Sant Joan στην Πάλμα, διαθέτει μόνο 18 μεταφορικούς ιμάντες για αποσκευές, οι οποίες θα ήταν πλήρως απασχολημένες, δεδομένης της άφιξης πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ωριαία βάση κατά τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα το απόλυτο χάος. 

Ο Miguel Morey, επικεφαλής της περιφερειακής μονάδας τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης των Βαλεαρίδων Νήσων, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν υποδομές για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Το αεροδρόμιο έχει 18 ιμάντες για αποσκευές και οι βρετανικές πτήσεις είναι γεμάτες σε ωριαίες πτήσεις, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις».

Πηγή:express.co.uk