Θέλουν, αλλά δεν μπορούν και μπορούν, αλλά δεν θέλουν…

Θέλουν, αλλά δεν μπορούν: 

Να ανέβει η ΜΙG – βασικά, λόγω χαμηλής αποτίμησης στα… 70 και 80 εκατ. ευρώ – αλλά πως; Αφού με το που πάει να πλησιάσει τα 0,0950 ευρώ ούτε καν τα 0,1000 δηλαδή, προκύπτει πλημμύρα! (Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ: Να ξεκινήσεις με προίκα 6 δισ. ευρώ για να εκμεταλλευθείς επενδυτικές ευκαιρίες και να τα κάνεις…Κούγκι!).

Να ανέβει ο Δρομέας π.χ, αλλά πως; Για να ανέβει, πρέπει να μπουν χρήματα και ποιός θα τα βάλει;

Να ανέβει κι άλλο η Αττικής με την κ/φση στα 85 εκατ. ευρώ, αλλά πως; Κι αυτό που έβγαλε ένα +70% από το χαμηλό της θαύμα ήταν… Από σπόντα που λέμε… Βλέπει τα 0,2000 ευρώ και το βάζει στα πόδια…

Καλά, στον Περσέα έχουν βάλει κόφτη, εκμεταλλεύονται και την ανυπαρξία θεσμικών χαρτοφυλακίων για μικρά ποιοτικά χαρτιά (να κάνουν δηλαδή την ζημιά στους έξυπνους, διαλύοντας τις επιδιώξεις τους και να τους κάνουν να τρέχουν)

Να πάρει λίγο τα πόδια της η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, να πάει έστω στο μισό της Book Value (δηλ. στα 1,7500 με 1,8000 ευρώ), αλλά πως; Αφού επιδίωξη τους είναι να καίνε τα κεφάλαια εκείνων που διαλέγουν να ασχοληθούν με το χαρτί της, λες και τόχουν βίτσιο! Σε απόσταση -99% από το ιστορικό υψηλό της… Βάλτε και την ΙΝΤΡΑΛΟΤ και άστα να πάνε, έφυγαν, στην κυριολεξία εδώ.

 • ΠΩΣ τον κατάντησαν τέτοιοι όμιλο;;; Με κ/φση ούτε καν 70 εκατ. ευρώ, όταν η QUEST ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ (αν προσθέσεις και την ΜΠΡΙΚ) χώρια τι έχει δώσει σε μερίσματα και επιστροφές. Όταν τόσα έχει η MLS, όταν η ΦΛΕΞΟ έχει 90 εκατ. ευρώ, ο ΚΑΡΑΤΖΗΣ 105 εκατ., ο ΦΟΥΡΛΗΣ 260 εκατ., ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ 500 εκατ. και εσύ, ένας τέτοιος όμιλος, με τέτοια ιστορία και δυναμική να είσαι στα… 70 εκατ. ευρώ και να μην δίνεις σεντ, ούτε καν τον πυρετό σου.

Μπορούν, αλλά δεν θέλουν…

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Κανένα ενδιαφέρον από διοίκηση και μεγαλομετόχους για την πορεία της μετοχής της οποίας η άνοδος οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε ισχυρά, διορατικά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια που είδαν φως και μπήκαν στα 2,0000 και 3,0000 ευρώ γνωρίζοντας ότι δεν θα βγουν ποτέ πωλητές οι της οικογενείας. Από τις αδυναμίες του μ/μ από τότε που είχε  μόλις 1,0000 ευρώ και τον ρωτούσαν οι αντικρυστές… Τι είναι ετούτο πάλι(;). Αργότερα, σταμάτησαν να ρωτούν. Ήταν τόσες πολλές άλλωστε οι περιπτώσεις (ΜΕΡΚΟ, ΠΠΑΚ, ΕΛΒΕ και χάνεται το μέτρημα).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Κανένα ενδιαφέρον από διοίκηση και μεγαλομετόχους για την πορεία της μετοχής της οποίας η άνοδος οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε ισχυρά, διορατικά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια που είδαν φως και μπήκαν στα 3,0000 και 4,0000 ευρώ γνωρίζοντας ότι δεν θα βγουν ποτέ πωλητές οι της οικογενείας. Από τις αδυναμίες μας κι αυτά…

ΕΚΤΕΡ: Αν ήθελαν οι δικοί της, τότε η τιμή της θα έγραφε προ πολλού τα 2 μπροστά της. Με κ/φση στα…14,5 εκατ., μη τρελαθούμε δηλαδή κοιτώντας και τις ΚΡΕΤΑ στα 26 εκατ., ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στα 30+ εκατ., Space στα 32 εκατ., ΝΗΡΕΑΣ στα 50 εκατ, κοκ…

ΟΛΘ: Έχουν πληρώσει για το 67% σχεδόν 33,0000 ευρώ ανά μετοχή και δεν δίνουν δεκάρα που βλέπουν την μετοχή τους καθηλωμένη στα 25,0000 ευρώ αποτιμώντας τον σε 250 εκατ. ευρώ (με ταμείο κάπου 80 εκατ, και χωρίς δανεισμό).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 • Βασίλης Παπαθεοδώρου
 • Ο μ/μ

ΥΓ: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες» σύμφωνα με τον Burton Malkiel:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…(Γι αυτό και ότι γράφουμε πιο πάνω, μπορούν να προκαλούν γέλιο εν ευθέτω χρόνω…)
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν, ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Πηγή:mikrometoxos.gr

 •  
 •  
 •  
 •  
 •