Για πρώτη φορά διεξάγονται εκλογές στην Ταϊλάνδη, έπειτα από πέντε χρόνια

Ψηφοφόροι στην Ταϊλάνδης σχημάτισαν μεγάλες ουρές για την πρόωρη ψηφοφορία, μια εβδομάδα πριν από τις πρώτες βουλευτικές εκλογές της χώρας από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2014. Περισσότεροι από 2.3 εκατομμύρια ταϊλανδοί ψηφοφόροι αναμένεται να λάβουν μέρος στις εκλογές της 24ης Μαρτίου, σύμφωνα με το South China Morning Post (SCMP). 

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Yingluck Shinawatra, απομακρύνθηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα τον Μάιο του 2014, τρία χρόνια μετά την εκλογή της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην Ταϊλάνδη, το οποίο ήταν το 12ο στρατιωτικό πραξικόπημα στη νοτιοανατολική χώρα της Ασίας από το 1932. Οι αντίπαλοι του Yingluck, μεταξύ των οποίων αρκετοί ανήκουν στη μεσαία τάξη, αλλά και στην Μπανγκόκ, ισχυρίστηκαν ότι ήταν μαριονέτα του αδελφού της Thaksin Shinawatra, ο οποίος καθαιρέθηκε από πραξικόπημα του 2006. 

Οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα είχε απαγορευτεί, έως ότου η κυβέρνηση άρχισε σταδιακά να άρει τους περιορισμούς το 2017 σε μια προσπάθεια να καταστείλει την αυξανόμενη αντιπολίτευση και κριτική. Ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2018, το NCPO άρχισε να περιορίζει τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις πολιτικές δραστηριότητες, έτσι ώστε τα πολιτικά κόμματα να μπορούν να διεξάγουν προεκλογικές εκστρατείες,

Πηγή:sputnik.com

Photo by Evan Krause on Unsplash

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •