Σε σημαντικές αλλαγές προβαίνει η FCA

Η FCA σκοπεύει να απαγορεύσει ή να καλύψει τα τέλη εξόδου από τις επενδυτικές πλατφόρμες, όπως οι Hargreaves Lansdown και AJ Bell, στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών στη βιομηχανία των £500 δις.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς εξέτασε επενδυτικές πλατφόρμες που προσφέρουν μια σειρά κεφαλαίων online, και διαπίστωσε ότι το 7% όλων των καταναλωτών ήθελε να αλλάξει πλατφόρμα, αλλά τελικά το ανέβαλε, με πολλούς να αναφέρουν ως σημαντικό εμπόδιο τα τέλη εξόδου. Μετά από μια ενδιάμεση έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, η Αρχή έδωσε προθεσμία στις επιχειρήσεις μέχρι τις αρχές του 2019 να διευκολύνουν τους πελάτες τους να μεταφέρουν τις επενδύσεις τους σε άλλη εταιρεία.

Ο κ. Christopher Woolard, εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικής και ανταγωνισμού της FCA, δήλωσε: “Ενώ η αγορά λειτουργεί καλά για τους περισσότερους καταναλωτές, το πακέτο που έχουμε ανακοινώσει σήμερα θα πρέπει να το κάνει λιγότερο δαπανηρό και χρονοβόρο για τους επενδυτές, να κάνουν αγορές και να μεταβούν στην πλατφόρμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Ως μέρος αυτού, πιστεύουμε ότι είναι σωστό να περιορίσουμε τα τέλη εξόδου, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μετακινούν τα χρήματά τους ελεύθερα “.

Πηγή:guardian.com

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •