Σε κρίσιμα επίπεδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τον ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 1,37% ολοκλήρωσε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας στις 719,90 μονάδες, και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 66,0 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,6 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Κατά την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης, ο γενικός δείκτης κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις. Προς τα μέσα της συνεδρίασης, αυξημένες εντολές αγοράς ώθησαν τον γενικό δείκτη προς υψηλότερα επίπεδα, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στην πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, το αγοραστικό ενδιαφέρον εντάθηκε, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 723,52 μονάδες, χωρίς όμως να καταφέρει στο τέλος να διατηρηθεί πάνω από την αντίσταση των 720 μονάδων, καθώς εντολές πώλησης κατά την δημοπρασία τον υποχρέωσαν σε οριακό κλείσιμο κάτω από τις 720 μονάδες.

Οι επόμενες συνεδριάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν κρίσιμες από τεχνικής πλευράς, καθώς η σημερινή αδυναμία διατήρησης πάνω από την αντίσταση των 720 μονάδων, ήταν η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια (η προηγούμενη στις 4 Μαρτίου). Την επιπλέον προσοχή  εφιστά, και το κλείσιμο του γενικού δείκτη πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη, όπου πιθανών στις επόμενες συνεδριάσεις ίσως εμφανιστούν μικρές πιέσεις, προτού ο γενικός δείκτης οδηγηθεί προς επίπεδα υψηλότερα των 720 μονάδων.

Αυξημένα κέρδη σήμερα για τις μετοχές των Alpha Bank και της Εθνικής, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 582,11 μονάδες με άνοδο 3,60%. Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.873,90 μονάδες με κέρδη  1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.158,46 μονάδες με άνοδο 1,40%.

Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε σήμερα το +9,49%, στα 0,0946 ευρώ, της MIG, με τις μετοχές του Ομίλου Ιντρακόμ να μην συνεχίζουν σήμερα τα κέρδη που κατέγραψαν χθες, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας που διέψευσε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

Η Euroxx μείωσε την τιμή της Τιτάν στα 21,8 ευρώ από 24,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση σε overweight.

Οριακές διακυμάνσεις σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 2,645%, και της δεκαετίας στο 3,813%.

Οι κυριότερες εταιρικές ανακοινώσεις:

Εχθές, 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, παραιτήθηκε από Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AtticaBankΑ.Τ.Ε. ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.Τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την εκλογή νέου Προέδρου και τη λήψη απόφασης για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από αίτηση του βασικού μετόχου, ΕΦΚΑ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •