Έντονα προβλήματα για τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron

Ο Emmanuel Macron συνεχίζει να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, καθώς το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συνέχισε για 17ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο τις διαδηλώσεις, με εκατοντάδες διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας το Σάββατο. Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» εναντίον του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, εξαιτίας τηε προγραμματισμένης αύξησης των φόρων στα καύσιμα, αλλά γρήγορα πήραν την μορφή εξέγερσης ενάντια στον «ελιτισμό» της κυβέρνησης.

Στο Παρίσι, για 17ο Σαββατοκύριακο ομάδα γυναικών για τα ίσα δικαιώματα διαμαρτυρήθηκε, μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πορεία ξεκίνησε από την Αψίδα του Θριάμβου το Σάββατο και τελείωσε κοντά στους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Macron αρνείται επίσης τους ισχυρισμούς ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί υπερβολική βία εναντίον των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα». Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη νοτιοδυτική πόλη Gréoux-les-Bains, ο κ. Macron δήλωσε: “Δεν μου αρέσει η λέξη καταστολή γιατί δεν αντανακλά την πραγματικότητα“, προσθέτοντας: “Επί αρκετές εβδομάδες, οι «κακοποιοί» έχουν διεισδύσει και έχουν παραποιήσει την κίνηση των κίτρινων γιλέκων. Έχουν απειλήσει και ξυλοκοπήσει τις δυνάμεις ασφαλείας των οποίων η δουλειά είναι να σας προστατεύσουν».

Πηγή:https://www.express.co.uk/news/world/1097916/Emmanuel-Macron-news-France-President-gilet-jaune-Europe-yellow-vests-protests-weekend

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •