Αποκαλύψεις-σεισμός από κο Τζουμάκα ξεσκεπάζουν Σημίτη καί ρόλο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χτες στην ΕΤ1 , στην εκπομπή Άλλη διάσταση του κορυφαίου δημοσιογράφου Κ.Αρβανίτη, ο κος Στέφανος Τζουμάκας, που συγκρούστηκε και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ πριν 8 χρόνια, ΠΡΙΝ την επιβολή των μνημονίων καθώς διαφωνούσε, και συγκρότησε και ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος  από το 2014, παρουσίασε σειρά αποκαλύψεων για τον ρόλο του Κώστα Σημίτη και τη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου στον ξένο παράγοντα και το ΔΝΤ,

Αποκάλυψε ότι ο ξένος παράγοντας επεδίωκε από το 1985 την ένταξη της Ελλάδος στο μηχανισμό του ΔΝΤ, ώστε να επιβάλλει από τότε πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας και υποδούλωσης της χώρας, περιλαμβανομένης μείωσης των μισθών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε τότε αυτή την πολιτική, έκανε υποτίμηση της δραχμής και δεν μείωσε τους μισθούς.

Η πολιτική Σημίτη που ακολούθησε για 2 έτη οδήγησε σε αποτυχία, όπως ακριβώς η πρόσφατη πολιτική λιτότητας, την περίοδο των μνημονίων, οδήγησε σε εκτόξευση της ανεργίας στο 30%.  Η πολιτική ένταξης στο ΕΥΡΩ το 2000 επί Σημίτη, ουσιαστικά οδήγησε στο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ‘εισαγωγέων’.

Παρακολουθείστε όλη την συνέντευξη του κου Τζουμάκα στο λίνκ που ακολουθεί

 

 

Ποιός είναι ο Στέφανος Τζουμάκας

Ο Στέφανος Τζουμάκας είναι ένας ακέραιος πολιτικός με μεστό λόγο, με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για την πρόοδο στη χώρα, που διαχώρισε τη θέση του και στάθηκε ΕΞΑΡΧΗΣ ενάντια στην πολιτική λιτότητας και φοροκαρπαζιάς. Είναι από τους βουλευτές που έχει τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Β’ Αθήνας. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και κατάγεται από εργατική και αγροτική οικογένεια. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Συμμετείχε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ως Υπουργός Γεωργίας. Κοινοβουλευτικά έχει εκλεγεί κατά καιρούς ως Βουλευτής Επικρατείας καθώς και Βουλευτής Β΄ Αθήνας όπου επανεξελέγην σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς επίσης Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας της Επιτροπής Διαφώτισης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυση του. Επί χούντας ήταν μέλος της 5μελούς εκλεγμένης επιτροπής για τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις της Νομικής Σχολής, μέλος της επιτροπής Νομικής στην εξέγερση και κατάληψη του Πολυτεχνείου και της 3μελούς επιτροπής διαπραγματεύσεων πριν την εισβολή. Για την αντιδικτατορική του δράση συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Παραπέμφθηκε σε έκτακτα στρατοδικεία και αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών κατά την περίοδο 1967-1974.Σήμερα , μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται σε θέματα κατά των καρτέλ, για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού.

  •  
    591
    Shares
  •  
  •  
  • 591
  •