Πώς το ΕΥΡΩ κατέστρεψε την Ελλάδα, και γιατί στη Δραχμή είναι ο δρόμος της ισχυρής ανάπτυξης

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Οι εκπρόσωποι του κατοχικού καθεστώτος υποστηρίζουν ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή θα έρθει Αρμαγεδών. Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη.

Ο παράδεισος του ΕΥΡΩ

Τώρα μέσα στην ευρωκόλαση ζούμε μέσα στην κόλαση του Αρμαγεδώνα. Συντάξεις και μισθοί πείνας, 1,5 εκ. άνεργοι, πάνω από 100.000 νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό  κάθε χρόνο, Έλληνες πολίτες τρώνε από σκουπίδια, 700.000 οικογένειες τρέφονται από συσσίτια, ανελέητη φοροκαταιγίδα, κατασχέσεις σπιτιών,  επιχειρήσεων, τραπεζικών λογαριασμών, λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις ή δραπέτευσή τους στο εξωτερικό, υφαρπαγή και κλοπή ελληνικών τραπεζών και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας,αυτοκτονίες, φτώχεια,απελπισία, πείνα. Αυτά και  πολλά άλλα τραγικά παρόμοια και πρωτοφανή για τη χώρα μας είναι τα δώρα του “ευρωπαράδεισου” και του ευρωραγιαδισμού.

H ‘Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη’ στη ΕΕ

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα ζει μέσα σε μια κολασμένη φτώχεια και δυστυχία, η  “σύμμαχός” Τουρκία, μας βομβαρδίζει με μάζες παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών, απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα και κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο. Για όλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε μέλη Ελλάδα και  Κύπρος, σφυρίζει αδιάφορα, αποδεικνύοντας περίτρανα στην πράξη ότι, η πολυδιαφημισμένη  Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι λόγια κούφια χωρίς ουσία.

Η Ελλάδα της δραχμής

Στον αντίποδα της σημερινής τραγωδίας, η Ελλάδα στην περίοδο της δραχμής μεγαλούργησε,αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη μεταπολεμική εποχή μέχρι την ένταξή της στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2001.

Η αλήθεια σε διαγράμματα

Όπως φαίνεται από τo ιστόγραμμα που προέρχεται αυτούσια από τους πίνακες του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας ( Pen Tables), στην μεταπολεμική διαδρομή της, η Ελλάδα με τη δραχμή (Ελλάς, γαλάζια γραμμή στο σχήμα), ακολουθεί μια συγκριτικά ικανοποιητική ή και καλύτερη πορεία σε σχέση με αναπτυγμένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ.


Μετά την ένταξή μας στο ευρώ(Ελλάς, γαλάζια γραμμή στο σχήμα), η Ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, με μια κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ που δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της. Αλλά και στο σύνολό της η οικονομία της ευρωζώνης, σέρνεται στην ουρά της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Εκτός από αυτό της Ελλάδας και το ΑΕΠ των περιφερειακών οικονομιών (GIPSI), μειώνεται σημαντικά. Μόνο η οικονομία της Γερμανίας πηγαίνει περίφημα, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι, η Ευρωπαϊκή ένωση έχει μετεξελιχθεί σε ΕΕ της Γερμανίας.

Αύξηση ΑΕΠ Ελλάδας(γαλάζια γραμμή),Μ. Βρετανίας, Γαλλίας,Γερμανίας, ΗΠΑ μεταξύ των ετών 1981-1999

Όσο για το κορυφαίο παραμύθι ότι το χρέος μας το κληρονομήσαμε από το παρελθόν, αυτό το διαψεύδει περίτρανα το Ιστόγραμμα 5 που προέρχεται από στοιχεία της Eurostat, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

 

Πορεία ελληνικού χρέους από τη δεκαετία του 1960 μέχρι το έτος 2016

Στην αρχική περίοδο της ένταξής μας στην ευρωζώνη, υπήρχε μια πλαστή ευημερία η οποία οικοδομήθηκε πάνω στον εξωτερικό και εσωτερικό τραπεζικό δανεισμό που πιεστικά επέβαλλαν οι Εταίροι και οι εδώ εντολοδόχοι τους, ενώ παράλληλα, οι πολιτικές της ευρωζώνης υπέσκαπταν τις παραγωγικές βάσεις της ελληνικής οικονομίας.

Μεταβολή ΑΕΠ Ελλάδος σε σχέση με άλλες χώρες (πρώτη στήλη αριστερά , μεταβολή ΑΕΠ Ελλάδος )

Με την κρίση του 2008, η χώρα κατρακύλησε στα Τάρταρα, με το ΑΕΠ και τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών να κάνουν βουτιά (ΑΕΠ Ελλάδος ανά κάτοικο, γαλάζιο χρώμα στο διάγραμμα) και να χάνουν πάνω από το 1/3 της αξίας τους πριν από την ένταξή  μας στο «σωτήριο» ευρώ.

 

ΑΕΠ ανά κάτοικο

Επίλογος

Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Ο Αρμαγεδών είναι εδώ τώρα στην τραγική Ελλάδα της ευρωκόλασης. Σήμερα με το ευρώ και όχι με τη δραχμή υποφέρουν και οι άνθρωποι αλλά και οι αριθμοί.Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβουν τα ελεγχόμενα κατοχικά ΜΜΕ που ψεκάζουν τον κόσμο με ψέματα, ψέματα, ψέματα έτσι ώστε στο τέλος κάτι μένει,σύμφωνα με τον Γκέμπελς, τον οποίο έχουν ξεπεράσει κατά πολύ οι σημερινοί του απόγονοι.

Θεόδωρος Κατσανέβας, καθηγητής Πανεπιστημίου

 

 

  •  
    315
    Shares
  •  
  •  
  • 315
  •