Πως η Amazon δεν κατέβαλε φόρο για κέρδη 11,2 δισ. δολ.

Η Amazon δεν θα μεταφέρει τελικά την έδρα της στη Νέα Υόρκη. Μετά από μήνες δημόσιου διαλόγου, τα σχέδια για την τεχνολογία και την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου για τη δημιουργία δεύτερης έδρας στο Long Island City τελικά «ναυάγησαν» την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι πόλεις των ΗΠΑ προσπαθούν να προσελκύσουν την Amazon, προσφέροντας της δημόσιες επιδοτήσεις, με την προσδοκία ότι η εταιρεία θα μεταφέρει μέρος των εργασιών της σε αυτές. Και φυσικά η Νέα Υόρκη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, προσφέροντας στην Amazon φορολογικά κίνητρα ύψους περίπου 3 δισ. δολ..

Η Amazon έχει ήδη πολλά οφέλη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η εταιρεία σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της σε 11,2 δισ. δολ. το 2018, από 5,6 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, ενώ για το τρέχον έτος δεν πληρώνει ούτε cents του ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος. Στην πραγματικότητα, η Amazon δήλωσε μια ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου εισοδήματος για τα τελευταία δύο χρόνια συνολικού ύψους σχεδόν 270 εκατομμυρίων δολ., σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής ανάλυση των αρχείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Netflix δεν κατέβαλε επίσης ομοσπονδιακό φόρο ή φόρο εισοδήματος για κέρδη $ 845 εκατ. πέρυσι.

Πηγή: https://www.theguardian.com/news/datablog/2019/feb/22/amazon-taxes-federal-benefits

  •  
    64
    Shares
  •  
  •  
  • 64
  •