Συνεχίζεται από την OLAF η έρευνα κατά του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Το μέλος του ΕΛΚ στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε τους υποψήφιους για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μέχρι στιγμής, το έχει ανακοινώσει 22 από τα 42 ονόματα, μεταξύ των οποίων και οι 4 ευρωβουλευτές οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι για τις εκλογές του Μαΐου. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επί πολλούς μήνες παραμένει υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για απάτες και παρατυπίες σχετικά με τις πληρωμές.

Η OLAF επιβεβαίωσε στη Νέα Ευρώπη στις 11 Φεβρουαρίου, ότι η έρευνα για τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη εξακολουθεί να είναι ανοικτή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κεφαλογιάννης μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα με την εις βάρος του έρευνας. Απαντώντας στη Νέα Ευρώπη, το Γραφείο Τύπου της OLAF δήλωσε: «Η OLAF επιβεβαιώνει ότι διερευνά τους ισχυρισμούς περί απάτης και παρατυπιών σχετικά με τη χρήση επιδομάτων κοινοβουλευτικής βοήθειας από τον [βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη]. Ωστόσο, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, προκειμένου να προστατευθεί η εμπιστευτικότητα των ερευνών, των επακόλουθων δικαστικών διαδικασιών, των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των διαδικαστικών δικαιωμάτων».

Πηγή: https://www.neweurope.eu/article/olaf-confirms-mep-kefalogiannis-still-under-investigation-as-new-democracy-confirms-him-as-european-parliament-candidate/