Παραιτήσεις στο Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν

Η διαχείριση του Brexit και του αντισημιτισμού δείχνουν να «πληγώνουν» το Εργατικό Κόμμα στην Μεγάλη Βρετανία, και ιδιαίτερα τον Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς επτά βουλευτές του κόμματος ανακοίνωσαν την παραίτηση τους. Σε κοινή συνέντευξη τύπου των επτά, ανακοίνωσαν ότι θα συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, με τον βουλευτή Κρις Λέσλι να αναφέρει: «το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε, έκανε εκστρατείες και πίστεψε επί πολλά χρόνια κρατείται όμηρος από τις μηχανιστικές πολιτικές της σκληροπυρηνικής αριστεράς», κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για «στενόμυαλη και ξεπερασμένη ιδεολογία».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι «Είμαι απογοητευμένος για το ότι οι βουλευτές αυτοί αισθάνθηκαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις πολιτικές του Εργατικού κόμματος, που ενέπνευσαν εκατομμύρια στις τελευταίες εκλογές και επέτρεψαν την αύξηση των ψήφων του κόμματος, που ήταν η μεγαλύτερη από το 1945». Όπως είναι ευνόητο, οι παραιτήσεις των επτά αποδυναμώνουν το Εργατικό Κόμμα, χωρίς όμως να αλλάξουν τις ισορροπίες στην βρετανική βουλή.

Πηγή: https://www.newsit.gr/kosmos/mia-oraia-atmosfaira-oi-ergatikoi-to-paraskinio-ton-paraitiseon-kai-i-antidrasi-tou-kormpin/2720997/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •