Νέα προειδοποίηση από την Κριστίν Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία της στο Μόναχο, ανέφερε ότι υπάρχει αναγκαιότητα επανέναρξης οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των χωρών της Βόρειας και Νότιας Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας. Αναφέρθηκε επίσης και στα λαϊκίστικα κινήματα της γηραιάς ηπείρου, τα οποία απειλούν τις θεμελιώδης αξίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επίλυση αυτών των προκλήσεων απαιτεί μια ανανεωμένη δέσμευση για κοινή ευημερία στην Ευρώπη. Σε έναν κόσμο που αμφισβητεί την αξία της διεθνούς συνεργασίας, ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ, τόνισε επίσης η κυρία Λαγκάρντ.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε: «Σε αντίθεση με τη συνεχιζόμενη σύγκλιση των κρατών μελών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η σύγκλιση μεταξύ των χωρών του νότου και του βόρειου χώρου της ευρωζώνης άρχισε να επιβραδύνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια … Ο στόχος μας πρέπει να είναι σαφής: Η επανέναρξη της σύγκλισης και η εξασφάλιση πως οι καρποί της οικονομικής ανάπτυξης κατανέμονται ευρέως σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, η συνολική ανεργία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20%. Αλλά στους νέους είναι πάνω από 30%. Ακόμη, αναφερόμενη στο επιχειρηματικό κλίμα και στην γραφειοκρατία, τόνισε πως η επίλυση μιας εταιρικής αφερεγγυότητας (πτώχευσης) στην Ελλάδα παίρνει περίπου εννέα φορές περισσότερο χρόνο από ό, τι στην Ιρλανδία».

Πηγή: https://www.cnn.gr/oikonomia/story/165726/proeidopoiiseis-lagkarnt-gia-ti-sygklisi-ton-xoron-voreias-kai-notias-eyropis-meso-elladas

  •  
    70
    Shares
  •  
  •  
  • 70
  •