Βενεζουέλα: μάχη γιά δημοκρατία ή στραγγαλισμός λαού για κλοπή πετρελαίου του;

Του Alfred de Zayas.

Η διεθνής κοινότητα έγινε μάρτυρας εξέγερσης ενάντια στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όταν το 2003 οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τον «συνασπισμό των πρόθυμων» αποφάσισαν να εισβάλουν στο Ιράκ, έναν πόλεμο τον οποίο χαρακτήρισε παράνομο ο  γενικός γραμματέας Κόφι Ανάν.

Αυτή η μαζική πράξη επιθετικότητας ήταν πιθανώς η σοβαρότερη παραβίαση των Αρχών της Νυρεμβέργης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό που διαταράσσει τη συνείδηση ​​δεν είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τοποθετηθούν πάνω από το διεθνές δίκαιο, αλλά ότι έσυραν 42 χώρες σε αυτήν την καταστροφική εκστρατεία εκβιασμού.

Fake news πριν τον πόλεμο

Ο πόλεμος προηγήθηκε από έναν ωκεανό ψεύτικων ειδήσεων και παραπληροφόρησης, που αποσκοπούσαν να καταστήσουν την επιθετικότητα πιο ευχάριστη στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία κανένας πολιτικός ηγέτης δεν έχει λογοδοτησει.

Η αξιοπιστία του Διεθνούς Ποινικού δικαστηρίου

Μπορεί κάποιος να ρωτήσει, είναι αξιόπιστο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όταν μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί μόνο στους αφρικανούς πολιτικούς και δεν κατάφερε να διερευνήσει ή να καταδικάσει τους ηγέτες ισχυρών χωρών, οι οποίες μέχρι στιγμής απολάμβαναν πλήρη ατιμωρησία;

Συμπέρασμα

Το 2011 καταστράφηκε άλλο ένα πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος, η Λιβύη, με την επιθετικότητα να προηγείται και της συστηματικής κυβερνητικής παραπληροφόρησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η σημερινή κρίση στη Βενεζουέλα έχει πολλά κοινά με τις προηγούμενες επιθέσεις εναντίον των δύο άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Θα πίστευε κανείς ότι η διεθνής κοινότητα δεσμεύεται να προωθήσει τα ατομικά, πολιτιστικά, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων χωρίς διακρίσεις. Ισχύει όμως; Η σιωπή τους ενόψει της τεράστιας δυστυχίας που υπέστη ο λαός της Βενεζουέλας από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τρομακτική. Ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Βενεζουέλας, που διεξήχθη όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από το Grupo de Lima, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Κεφαλαίου 4 του άρθρου 19 του Χάρτη του ΟΑΣ(Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών), ενώ ο οικονομικός αποκλεισμός και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει άμεσα εκατοντάδες θανάτους από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων που προκύπτουν από τον αποκλεισμό.

Απόσπασμα απο άρθρο του Alfred de Zayas. Το πλήρες αρθρο στην independent

Ο Alfred de Zayas είναι ο πρώην ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για την προώθηση μιας δημοκρατικής και ισότιμης διεθνούς τάξης 2012-2018

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •  

One thought on “Βενεζουέλα: μάχη γιά δημοκρατία ή στραγγαλισμός λαού για κλοπή πετρελαίου του;

  • Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Alfred de Zayas. Μια μικρή μειοψηφία της υφηλίου κυβερνάει όλη την ανθρωπότητα και αυτή δεν είναι άλλη από τους Χαζαροεβραίους. Τα εγκλήματά τους είναι αναρίθμητα που έχει υποστεί η ανθρωπότητα από αυτά τα κτηνοπλάσματα. Έχουνε κατακλέψει όλη την ανθρωπότητα απ’ όπου και αν περάσανε και ειδικά εμάς τους Έλληνες μας ρημάξανε στην κυριολεξία και βασικός τους στόχος είναι να μας αφανίσουν. Εάν θα διαβάσει κανείς τα ιερά βιβλία των Εβραίων που είναι το Ταλμούδ και η Τωρά θα δει το ρατσισμό που έχουν ενάντια όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα εναντίων των Ελλήνων. Αυτά τα λίγα για να βάλω ένα προβληματισμό και να έχουμε το θάρρος να τα λέμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά με το όνομά τους ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω απ’ όλα τα δεινά των λαών. Αν δεν ξυπνήσουμε οι Έλληνες να ενωθούμε και να αυτοκυβερνηθούμε οι Εβραίοι θα κάψουνε τη γη και κορνιαχτός θα βγαίνει. Ενδέχεται κάποιοι να μου κολλήσουνε τη ρετσινιά του ρατσιστή αλλά η λέξη ρατσιστής δεν υπήρξε στο λεξιλόγιο των προγόνων μας οι Εβραίοι την βγάλανε γιατί όπου τους ανακάλυπταν για τις βρομιές που κάνανε τους ξυλοφορτώνανε ή τους αποφεύγανε.

Comments are closed.