Ποιός τελικά κρύβεται πίσω απο την ‘προδοσία’ της Ελλάδος στο ‘Mακεδονικό’;

Του Ιφικράτη Αμυρά, Πρόεδρου ΙΕΡΑΚΣ.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πληθώρα των σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα περί προδότη Τσίπρα, κλπ, για την συμφωνία των Πρεσπών, από διαφορετικές μερίδες της κοινωνίας, διαφεύγει της προσοχής αρκετών ότι το βασικό κίνητρο του Τσίπρα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό και δυτικό.

Το σχέδιο του Τσίπρα, είναι το ‘μένουμε Ευρώπη αυτή εγγυάται’
Η λογική του είναι «να βάλουμε τα Σκόπια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για να αποφύγουμε προβλήματα με τους γείτονες».
Για όσους θυμούνται ή για όσους διαβάζουν ιστορία, αυτό ήταν και το βασικό αφήγημα της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όταν ήταν υπουργός εξωτερικών επί Κώστα Καραμανλή. Προκειμένου «να εξημερωθεί το θηρίο».

Ποιός σχεδίασε το αφήγημα περί Ευρωπαικής ασφάλειας
Αυτή η θέση-αφήγημα δεν είναι ελληνικής προελεύσεως. Είναι η βασική θέση που εκπορεύεται από τα επιτελεία της ΕΕ, και προτάσσεται ως μαγική λύση για όλες τις πολιτικές διενέξεις στα Βαλκάνια.
Τα ίδια ακριβώς λένε και οι ευρωπαϊστές πολιτικοί στην Σερβία, στα Σκόπια, στην Βουλγαρία, στο Μαυροβούνιο, στην Αλβανία. Το να «ενταχθούμε όλοι στην ΕΕ, ώστε να μην αναφύονται ζητήματα εθνικών διεκδικήσεων».
Επομένως οι παραπονούμενοι που κατέβηκαν στις διαδηλώσεις, πριν εκσφενδονίσουν τον λίθο του ψευτοπατριωτικού αναθέματος, ίσως είναι καλύτερα να μελετούν εις βάθος την διεθνή πολιτική, και να μην εκστομίζουν ανοησίες.

Είναι η συμφωνία προδοτική ή κάτι άλλο συμβαίνει
Προφανώς η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική. Αλλά ο Τσίπρας δεν έχει εθνικές ευαισθησίες για να τις προδώσει. Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ευρωπαϊστής. Ο Τσίπρας κάνει ό,τι και η Μπακογιάννη, ό,τι και οι άλλοι ευρωπαϊστές ηγέτες. Θάβει το Έθνος προς όφελος της ΕΕ.
Οι ψευτοπατριώτες και οι διάφοροι αφελείς που παραπονούνται, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να έρθουν σε επαφή με την αντικειμενική πραγματικότητα.

Συμπέρασμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο σημαντικότερος υπαίτιος για την συμφωνία των Πρεσπών. Το ότι η χώρα μας είναι υπόδουλη στο ομοσπονδιακό έκτρωμα των Βρυξελλών και άρα απαγορεύεται να ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, μάλλον δεν πολυενδιαφέρει τους ψευτοπατριώτες.
Αν όντως είναι πατριώτες και όχι ψευτοπατριώτες, ας το αποδείξουν στοχοποιώντας με το μίσος τους πρώτα την ΕΕ, και μετά τον κατοχικό πρωθυπουργό.

Αν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ η σωτηρία της Μακεδονίας, θα πρέπει να τους ενδιαφέρει η σωτηρία της Ελλάδος από τα αρπαχτικά νύχια της ΕΕ. Ο κατοχικός πρωθυπουργός τις οδηγίες της ΕΕ εκτελεί, όχι μόνον στο οικονομικό, αλλά και στο διπλωματικό πεδίο. Αυτό συνέφερε την ΕΕ, αυτό έπραξε ο μειοδότης.

  •  
    284
    Shares
  •  
  •  
  • 284
  •