Η Ρωσία διαψεύδει ότι 400 Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται στη Βενεζουέλα για προστασία του Μαδούρο

Το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά την Κυριακή ότι Ρώσοι μισθοφόροι, που εργάζονται για λογαριασμό ιδιωτικών ρωσικών εταιρειών παροχής προστασίας, βρίσκονται στη Βενεζουέλα για να στηρίξουν τον πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο.

Όταν ρωτήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση αν βρίσκονται στη Βενεζουέλα «400 μαχητές μας που προστατεύουν τον Μαδούρο», ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε «ασφαλώς και όχι».

Πολλά ρωσικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας την πληροφορία ότι Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν στη Βενεζουάλ για να προστατεύσουν τον Μαδούρο.

Την Παρασκευή, ο Εβγκένι Τσαμπάγεφ, ένας αυτοαποκαλούμενος «Κοζάκος ηγέτης», είπε ότι τα μέλη μιας ιδιωτικής ρωσικής εταιρείας προστασίας που μόλις είχαν επιστρέψει από τη Γκαμπόν σχημάτισαν τη Δευτέρα «κατεπειγόντως» μια ομάδα «400 ανθρώπων» που έφυγαν για το Καράκας μέσω Κούβας.

«Με προσέγγισαν συγγενείς τους για να μιλήσω εκ μέρους τους στα ξένα μέσα ενημέρωσης» ισχυρίστηκε στον ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte.

Ο Τσαμπάγεφ, που υποστηρίζει ότι είναι «ο μοναδικός άνθρωπος που αγωνίζεται ανοιχτά για τα δικαιώματα» των Ρώσων μισθοφόρων, είπε ότι οι στόχοι αυτής της αποστολής στη Βενεζουέλα «δεν είναι σαφείς».

Την Παρασκευή, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Καράκας χαρακτήρισε ως «φάρσα» την πληροφορία περί άφιξης μισθοφόρων στη Βενεζουέλα.

Πηγή:tribune.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •