Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία, πέντε ακόμη νεκροί

Στο στόχαστρο ενός καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, βρέθηκε αυτοκινητοπομπή δυνάμεων των ΗΠΑ και των Αράβων και Κούρδων συμμάχων τους, στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν. Επίσης, δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από αντίστοιχο χτύπημα στη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Την επίθεση πραγματοποίησε επίσης ένας καμικάζι και είχε στόχο αμερικανική αυτοκινητοπομπή που συνοδευόταν από τις FDS, προκαλώντας 19 θανάτους, ανάμεσά τους των οποίων τεσσάρων Αμερικανών.

Σήμερα «αυτοκινητοπομπή αμερικανικών στρατευμάτων που συνοδευόταν από τις FDS τέθηκε στο στόχαστρο ενός καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εμβόλισε ένα όχημα των FDS, σκοτώνοντας πέντε μαχητές των FDS και τραυματίζοντας δύο Αμερικανούς», διευκρίνισε. Και σημειώσει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί από την πόλη Χασάκα στην πόλη Σαντάντι.

Η Ουάσινγκτον συνέστησε το 2014 έναν διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ΙΚ, και πολεμά στο πλευρό των FDS.

Στις 16 Ιανουαρίου στη Μάνμπιτζ, δέκα άμαχοι και πέντε μαχητές των αραβοκουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ. Τέσσερις Αμερικανοί έχασαν επίσης τη ζωή τους: δύο στρατιωτικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας και ένας υπάλληλος υπεργολάβου του Πενταγώνου.

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου, που έχει καταγράψει τον θάνατο, τα τελευταία χρόνια, δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης στη χώρα αυτή, σε δύο ξεχωριστά συμβάντα.

Πηγή:newsbeast.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •