Αν@αλήτης: 31 μετοχές που υπόσχονται σημαντικές αποδόσεις, ανεξαρτήτως των όποιων εξελίξεων

ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ…..

Άλλη μια δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε, η οποία επιβεβαίωσε δυστυχώς για άλλη μία φορά την απαξίωση του ΧΑ, τόσο σε συναλλακτικό, όσο και σε θεσμικό επίπεδο!!! Το σκάνδαλο της FF Group εκτός του ότι μας έδωσε ένα ακόμα ‘ακριβό’ μάθημα ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε καθόλου, μα καθόλου από τα νούμερα (βλέπε προβληματικά cash flows), κατέδειξε και την έλλειψη αξιόπιστων ελεγκτικών μηχανισμών.

Η περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των εισηγμένων (επίκεινται περί τις 6-7 αποχωρήσεις), με αποκορύφωμα την επικείμενη αποχώρηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ, ασφαλώς και προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό, αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Εάν λάβουμε υπόψη την έντονη φημολογία για την αποχώρηση 3-5 ακόμα εταιρειών, λόγω ανακατατάξεων σε εισηγμένους ομίλους και το γεγονός ότι 25-30 εισηγμένες εταιρείες είναι στο ως εδώ και μη παρέκει και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, καταλήγουμε στο ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ!!!

Όλη η αγορά εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της στις επερχόμενες εκλογές, προσωπικά πιστεύω όμως ότι πέρα από μία παροδική κινητικότητα, δεν αναμένω κάτι εξαιρετικό!!!! ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ (και πλέον είναι αρκετές), ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ!!! Άλλωστε με το κύμα εξόδου που παρατηρείται, σίγουρα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υγιώς σκεπτόμενων χαρτοφυλακίων.

 • Επιγραμματικά, επαναλαμβάνω την άποψή μου για τον τραπεζικό κλάδο πως ότι και να γίνει, άμα δεν πραγματοποιηθεί ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των €20-30 δις
 • ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ!!!!!

Το ιδανικό θα ήταν για όλους μας βέβαια, να οδηγηθούμε σε good και bad banks, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, αλλά βρισκόμαστε στην Ελλάδα…. Τουλάχιστον, το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει, προκειμένου να μην καούν και άλλα πολύτιμα κεφάλαια, θα ήταν οι μετοχές του κλάδου να τεθούν σε επιτήρηση!!!! Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά!!!

Όπως και κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα σας δώσω συνοπτικά μια λίστα μετοχών, οι οποίες υπόσχονται σημαντικές αποδόσεις, ανεξαρτήτως των όποιων εξελίξεων. Ευτυχώς που η διόρθωση της αγοράς προσφέρει εκ νέου ευκαιρίες, οπότε υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

Οι επιλογές είναι οι κάτωθι:

1) ΕΛΠΕ: Πουληθεί δεν πουληθεί ο όμιλος, η υψηλότατη λειτουργική κερδοφορία, σε συνδυασμό με τις ισχυρότατες πλέον ταμειακές ροές, τον καθιστούν εξαιρετικά φτηνό, ενώ φαίνεται ότι πλέον μπορεί κάλλιστα να συμπεριληφθεί στην λίστα με τις μετοχές υψηλής μερισματικής απόδοσης.

 • Μοναδικό αρνητικό σημείο είναι ότι η μεγάλη υποχώρηση του πετρελαίου στο 4ο 3μηνο (περίπου 35%), αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την κερδοφορία, ωστόσο σε λειτουργικό επίπεδο, τα νούμερα είναι εξαιρετικά!!!
 • Ερωτηματικό αποτελούν οι επιπτώσεις από την έναρξη λειτουργίας μεγάλου διυλιστηρίου στην Τουρκία, η οποία και είναι σημαντικός πελάτης.
 • Εάν τελικά πουληθεί ο όμιλος (μακάρι, αλλά δεν το πολυπιστεύω!!!), ασφαλώς και η συμφωνία θα γίνει σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Υπενθυμίζω ότι το 2019, ο όμιλος αναμένεται να διανέμει και έκτακτο μέρισμα (€0,25). (Ρ/Ε18: 9, P/BV: 1)

2) ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, όσον αφορά στα μεγέθη και φαίνεται ότι έχει αλλάξει σελίδα ο όμιλος, μετά και τον πρόσφατο εταιρικό μετασχηματισμό. Οι προσυμφωνημένες πωλήσεις αλουμίνας σε επίπεδα άνω των €2.000/τόνο, διατηρεί τις προσδοκίες για υψηλή κερδοφορία και το 2019. Επιπλέον, η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο, θα αλλάξει επίπεδο τον όμιλο, όσον αφορά στα οικονομικά του μεγέθη. Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε για θετικά cash flows, αλλά και για την υιοθέτηση γενναιόδωρης μερισματικής πολιτικής (μέρισμα €0,36 για το 2018) (Ρ/Ε18: 7, P/BV:0,75)

3) ΕΥΔΑΠ & 4) ΕΥΑΠΣ: ΤΖΑΜΠΑ και οι δύο μετοχές, που πέρα από την υψηλή μερισματική τους απόδοση, δεν αποκλείεται να εμπλακούν στην διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων, όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση.

 • Όπως και να έχει και οι δύο μετοχές αποτελούν απαραίτητα συστατικά, κάθε ορθολογικά δομημένου χαρτοφυλακίου. Με καθαρά μετρητά €3,02/μετ. και €2,04/μετ. , αντίστοιχα, να μην αποκλείουμε κάποια έκπληξη, παρά τις σημαντικές επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα έτη.
 • Όσον αφορά στο σύντομο ανέκδοτο της εξόδου της πρώτης από τον FTSE25, πιστεύω ότι στην επόμενη αναθεώρηση των δεικτών, θα αποκατασταθεί η αδικία. (ΕΥΔΑΠ Ρ/Ε18: 12, P/BV:0,55) (ΕΥΑΠΣ Ρ/Ε18: 9, P/BV:1)

5) ΛΟΥΛΗΣ: Σταθερά, No bet!!! Δεν μπορεί να αποδοθεί καλύτερα, η φτήνια της μετοχής!!!! Τα μεγέθη του ομίλου φαίνεται να σταθεροποιούνται τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την μετοχή, εξαιρετικά φτηνή. Να σημειωθεί επίσης ότι στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρει και μία ικανοποιητική μερισματική απόδοση της τάξης του 3%.

 • Με δεδομένο το γεγονός ότι ο όμιλος τα επόμενα χρόνια δεν σχεδιάζει κάποιες σημαντικές επενδύσεις και μόνο η απομόχλευση του δανεισμού των €40 εκ. (εκτιμώμενες λειτουργικές ροές €4-5 εκ./έτος), μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του.
 • Σημαντικές συνέργειες αναμένονται να προκύψουν και από το νέο κέντρο logistics του ομίλου. Επιπλέον, ενισχύονται οι προοπτικές του ομίλου στην γειτονική Βουλγαρία, μετά και την απόκτηση ενός υπερσύγχρονου μύλου.
 • Πάντα να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι οι Άραβες της Al Dahra Group, είχαν αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια προς €4 και συνεχίζουν να ελέγχουν το 20% του ομίλου. (Ρ/Ε18: 61, P/BV: 0,4)

6) ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Όταν είχα πρωτοαναφερθεί στην μετοχή, έπαιζε στο €1,5 και παρουσίαζε κερδοφορία €1,5 εκ. Μετά από σχεδόν 9 χρόνια, η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα €6 και οδεύει ολοταχώς για νέο ρεκόρ κερδοφορίας το 2019 (εκτίμηση για €11-12 εκ.), λόγω της πλήρους λειτουργίας του Nana Princess, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο.

 • Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των €85-90 εκ., η αγορά αποτιμά μόνο τα δύο ξενοδοχεία και μας έρχονται δωρεάν η βιομηχανία (κέρδη €5,2 εκ. το 2017) και τα 15,5 MW Φ/Β, που με βάση τα πιο πρόσφατα deals, αποτιμώνται πάνω από €30 εκ., για έναν πολυεθνικό όμιλο με σχεδόν μηδενικό καθαρό δανεισμό.
 • Με ενδιαφέρον αναμένεται η δραστηριοποίηση του ομίλου στα αιολικά πάρκα (σχέδια για 6MW). Να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει δεσμευτεί για την υιοθέτηση μιας περισσότερο φιλικής μερισματικής πολιτικής. (Ρ/Ε18: 10 , P/BV:0,65)

7) ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Στο παρελθόν έχει χαρίσει δυνατές συγκινήσεις, με τις χρηματικές της διανομές. Η εταιρεία όχι μόνο επέζησε της κρίσης, αλλά σφύζει από υγεία και είναι έτοιμη για νέες προκλήσεις. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η θυγατρική Betawood (παραγωγή, επεξεργασία και επισκευή επαγγελματικού εξοπλισμού), η οποία αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη του ομίλου από το 2019. Με την εταιρεία να έχει μπει σε σταθερά ανοδική τροχιά, να είναι σχεδόν αδάνειστη και με δεδομένη την ελκυστική της αποτίμηση, η μετοχή θα πρέπει να εντάσσεται υποχρεωτικά, σε χαρτοφυλάκια που αναζητούν και μερισματικές αποδόσεις άνω του 5%!!! (Ρ/Ε18: 8 , P/BV:0,9)

8) ΕΛΙΝΟΙΛ: Τα ίδια με παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωσή της!!! Η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην εγχώρια αγορά, μετά τους δύο γίγαντες του κλάδου. Με εξαιρετικά ελκυστική αποτίμηση, θα πρέπει να την έχουμε πάντα στα υπόψιν!!! (Ρ/Ε18: 11, P/BV:0,6)

9) REVOIL: Η εταιρεία φαίνεται να επιτυγχάνει την επιστροφή της σε κερδοφορία και θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, σε περίπτωση που υπάρχει συνέχεια στην θετική της πορεία. Ειδικά εάν διατηρηθούν οι ρυθμοί του εξαμήνου, με €1 εκ. κέρδη, έναντι €900 χιλ. ζημιών, ασφαλώς και θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. (Ρ/Ε18: 6, P/BV:0,8)

10) ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ: Μπορεί να μην έδωσε κέρδη φέτος, το μέρισμα όμως των €0,04 το μοίρασε. Στο 6μηνο σίγουρα τα μεγέθη του δεν ενθουσίασαν (-18% κέρδη στα €2,5 εκ.), θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη το βαρίδι της θυγατρικής στην Τουρκία.

 • Ο όμιλος διπλασίασε τις εγκαταστάσεις του στην Ρουμανία και μην εκπλαγούμε, εάν την επόμενη χρονιά δούμε σημαντικό άλμα στις επιδόσεις του.
 • Με τα μεγέθη του να τα ζηλεύουν εταιρείες ακόμα και της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για την μετοχή.
 • Πάντα να έχουμε κατά νου και τις περιοδικές δηλώσεις του αφεντικού και μεγαλομετόχου, περί ενδιαφέροντος εξαγοράς από ξένους μεγάλους ομίλους, που ναι μεν μπορεί να απορρίπτονται, αλλά όλα τα πράγματα έχουν και μία τιμή!!!! (Ρ/Ε17: 10, P/BV:0,6)

11) ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με την καθαρή ταμειακή θέση να βρίσκεται στα €5,3/μετ. και την μετοχή να διαπραγματεύεται κανονικά, μετά την πρόσφατη αλλαγή του κανονισμού, αποτελεί εξαιρετική επιλογή, για όσους θέλουν να έχουν έκθεση στα ακίνητα, προσεγγίζοντας συντηρητικά τον κλάδο. Ερωτηματικό παραμένει, τι εξυπηρετεί την μητρική, η παραμονή της μετοχής στο ταμπλό!!! (Ρ/Ε18: 30, P/BV:0,65)

12) ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Σε αντίθεση με παραπάνω, οι επιθετικοί παίκτες θα πρέπει να την έχουν υποχρεωτικά στα χαρτοφυλάκιά τους. Η πραγματική της αξία γνωστή και χιλιοαναλυμένη!!! Μοναδικός αντίπαλός μας ο χρόνος…. (P/BV: 0,2)

13) ΕΚΤΕΡ: Η μετοχή μοίρασε απλόχερα κέρδη (περί το 100%), αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι ακριβή!!! Με την εταιρεία να είναι πλέον κερδοφόρος (εκτίμηση για €1,5 εκ. κέρδη φέτος και το 2019) και στην τρέχουσα αποτίμηση, να μην αποτιμώνται ούτε καν τα παραθαλάσσια 320 στρ. στην Πάρο (εκτίμηση €20 εκ. και έχει ληφθεί αρχική άδεια οικοδόμησης από τον δήμο Νάουσας της Πάρου), καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που καταφέρει η εταιρεία να καταστήσει την εν λόγω έκταση οικοδομήσιμη (τώρα είναι αγροτεμάχια και έχει παρθεί η αρχική άδεια από τον δήμο Ναούσης Πάρου). (Ρ/Ε18: 9, P/BV:0,65)

14) ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εάν και ξεκίνησε καλά την χρονιά χρηματιστηριακά, στην συνέχεια υποχώρησε, για να σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από το €1. Η εταιρεία έχει καταστεί ο αναμφισβήτητος ηγέτης του κλάδου και η όποια κινητικότητα παρατηρηθεί στον τομέα των μεγάλων έργων, τα οποία έχουν βαλτώσει τα τελευταία χρόνια, ασφαλώς και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην βαθιά υποτιμημένη μετοχή. (P/BV:0,3)

15) PROFILE: Έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και μετοχικά, καθώς έχει σταθεροποιηθεί στην περιοχή του €1,2, ενώ και σε επίπεδο κερδοφορίας, έχουν πραγματοποιηθεί άλματα, λόγω της επέκτασης στο εξωτερικό. Με το θετικό καθαρό ταμείο των €7,3 εκ., δεν αποκλείεται μάλιστα η εταιρεία να γίνει ακόμα πιο φιλική απέναντι στους μετόχους. (Ρ/Ε18: 12, P/BV:0,8)

16) FLEXOPACK: Εξαιρετική εταιρία με χαμηλών τόνων διοίκηση, η οποία επεκτείνεται σταθερά σε νέες αγορές του εξωτερικού, με την ίδρυση μάλιστα παραγωγικών μονάδων. Με αποτίμηση φτηνή και καθαρό δανεισμό σχεδόν μηδενικό, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, θα πρέπει να ξεκινήσουν να ανταμείβονται και μερισματικά οι πιστοί της μέτοχοι, πέρα από τις προσδοκώμενες κεφαλαιακές υπεραξίες. (Ρ/Ε18:10 , P/BV:1,3)

17) ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ευκαιρίες δίνει εκ νέου η μετοχή, με την υποχώρησή της κάτω από τα €2. Σε αυτή την εξέλιξη ασφαλώς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, η αβεβαιότητα, αναφορικά με το επικείμενο brexit. Ο όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει όμως να δοθεί και μεγαλύτερη βαρύτητα στην απομόχλευση του ισολογισμού. (Ρ/Ε18: 7, P/BV:0,55)

18) ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Η κινητικότητα που παρατηρήθηκε στην μετοχή, λόγω των προσδοκιών για απόσχιση και αυτόνομη εισαγωγή του κλάδου των ακινήτων, ατόνησε μετά την απόρριψη του αιτήματος εισαγωγής της θυγατρικής. Οι μη ικανοποιητικές επιδόσεις με ελαφρώς πτωτικές πωλήσεις και οριακή κερδοφορία, αντισταθμίζονται με το παραπάνω από την πολύ σημαντική ακίνητη περιουσία της εταιρείας. Ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την συνεργασία με τα Mothercare, τα οποία είναι σε εξαιρετικά φθίνουσα πορεία. (P/BV:0,4)

19) ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δείχνει πλέον ότι έχει αρχίσει να αποδίδει η αξιοποίηση των ακινήτων, με την εταιρεία να περνά πλέον σταθερά σε κερδοφορία. Εξαιρετικό real estate play, με μοναδικό αγκάθι την διευθέτηση υποχρεώσεων €20,7 εκ., προς τους βασικούς μετόχους στα τέλη του 2021. (P/BV:0,33)

20) ΓΕΒΚΑ: Δεν σταματά η εταιρεία να βελτιώνει τα μεγέθη της, να μειώνει τον ούτως ή άλλως μικρό δανεισμό και να μοιράζει χρήματα στους μετόχους της (€0,03 πέρσι). Η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί χαλαρά πάνω από την περιοχή των €0,60 και με τα οικονομικά στοιχεία να παρουσιάζουν σταθερή βελτίωση, διαμορφώνεται μία αποτίμηση εξαιρετικά ελκυστική και υπάρχει πάντα η προσδοκία ότι κάποτε θα αρχίσουν να γίνονται έργα σε αυτή την χώρα. Λαμβάνοντας υπόψη και την σταθερή μερισματική της πολιτική, δεν πιστεύω ότι θα χάσει όποιος ασχοληθεί μαζί της. (Ρ/Ε18: 13, P/BV:0,65)

21) ΕΛΤΡΑΚ: Φαινομενικά φαίνεται ότι μετά και τα τρελά λεφτά που διένειμε στους πιστούς της μετόχους (€0,601 τελευταία επιστροφή κεφαλαίου), δεν μπορεί να προσφέρει σημαντικές συγκινήσεις. Με την τιμή όμως πλέον να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα €2, επίπεδο στο οποίο άλλαξαν χέρια σημαντικά πακέτα πρόσφατα, οι οικονομικοί της δείκτες παραμένουν εξαιρετικά ελκυστικοί, ενώ και αυτή θα ευνοηθεί από την πιθανή έναρξη μεγάλων έργων. (Ρ/Ε18: 7, P/BV:0,55)

22) ΕΛΒΕ: Ελκυστικότερη και ασφαλέστερη ακόμα και από τα ομόλογα, καθώς μόλις πρόσφατα ξαναέδωσε την καθιερωμένη πλέον επιστροφή κεφαλαίου των €0,25, ενώ συνεχίζει να διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο άνω του €1/μετοχή και παρουσιάζει σταθερά αυξητική κερδοφορία. Η μετοχή έχει μαζευτεί σε υπερβολικό βαθμό από τον βασικό μέτοχο και ‘ισχυρά χέρια’ και απαιτείται εξαιρετική υπομονή για βρει κάποιος ακόμα και 1.000 μετοχές!!!! Όπως και να έχει το πολύ-πολύ να περιμένουμε τον επόμενο χρόνο για την επιστροφή των €0,25 που δίνει απόδοση λίγο κάτω από το 8%!!!!! Μετοχή ομόλογο!!! (Ρ/Ε18: 17, P/BV:0,6)

23) ΝΑΚΑΣ: Με την κερδοφορία να έχει σταθεροποιηθεί, τον δανεισμό να έχει ελαχιστοποιηθεί και την μετοχή να παραμένει φτηνή, το μόνο πρόβλημα αποτελεί η εύρεση ικανοποιητικής ποσότητας μετοχών προς πώληση. Η σταθερή διανομή υψηλών ποσών (€0,13 το 2018), αποτελεί ένα ακόμα προτέρημα για την μετοχή. (Ρ/Ε18: 12, P/BV:0,55)

24) ΙΚΤΙΝΟΣ: Η εταιρεία ακολουθεί επιτέλους τα βήματα των άλλων εταιρειών του κλάδου (Mermeren και Κυριακίδης) και έχει μπει σε τροχιά εμφάνισης αλλεπάλληλων ρεκόρ κερδοφορίας. Ο μόνος προβληματισμός και επιφύλαξη είναι ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των περιθωρίων κερδοφορίας, καθώς σε περίπτωση συρρίκνωσής τους, τα δεδομένα αλλάζουν δραστικά. (Ρ/Ε18: 8, P/BV:2,8)

25) AS COMPANY: Και στην περίπτωσή της, τα μεγέθη της είναι εξαιρετικά και η αποτίμηση ελκυστικότατη, ενώ και στο ταμείο υπάρχει καθαρό €0,83/μετοχή. Η εταιρεία μάλιστα ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην αγορά της Ρουμανίας, με τα πρώτα μηνύματα να είναι πολύ θετικά. (Ρ/Ε18: 8 , P/BV:1,3)

26) QUEST: Παρά την αδιάκοπη ανοδική της πορεία, η μετοχή παραμένει φτηνή. Η επιλογή της βασίζεται στο γεγονός ότι δραστηριοποιείται σε 4 κλάδους αιχμής: 1) Οι ταχυμεταφορές, με την ACS να καταγράφει σταθερά εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών, μετά την απελευθέρωση της αγοράς και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ,

 • 2) Ο τομέας των καρτών, όπου η θυγατρική ξεκίνησε να παρουσιάζει σημαντική κερδοφορία και αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κερδών τα επόμενα έτη,
 • 3) ο κλάδος της πληροφορικής, ο οποίος παρά την στασιμότητα, μπορεί να λάβει σημαντικότατη ώθηση, σε περίπτωση εκκίνησης μεγάλων έργων και
 • 4) ο κλάδος ενέργειας, όπου παρά το γεγονός ότι φάνηκε προς το παρόν μία πρόθεση αποχώρησης, καθώς πουλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των φωτοβολταϊκών, ο όμιλος επανέκαμψε καθώς ξεκίνησε τις αγορές.
 • Επιπλέον, ο όμιλος διαθέτει μια καθαρή ταμειακή θέση €1,7/μετοχή και η παραγωγή υψηλών ταμειακών ροών, υπόσχεται την διανομή ακόμα περισσότερων μετρητών. (Ρ/Ε18: 10 , P/BV:1,2)

27) ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, μετά από τόσα χρόνια που κινούνταν στην κόψη του ξυραφιού. Και στην περίπτωσή της τα μεγέθη της είναι εξαιρετικά και η αποτίμηση ελκυστικότατη, ενώ έχουν ρυθμιστεί και οι υψηλές δανειακές της υποχρεώσεις. Η σταθερά αυξανόμενη κερδοφορία, σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλών ταμειακών ροών, δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα αποτίμησης, καθώς υπολείπεται σημαντικά και έναντι του leader του κλάδου. (Ρ/Ε18: 7 , P/BV:0,77)

28) CENTRIC: Μόνο πίκρα έχει αφήσει στους μετόχους της!!! Ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό στοίχημα για το 2019, τόσο ως ένα εξαιρετικό value play, όσο και ως ένα πολύ καλό turn around. Έχοντας πλέον μια ΝΕΑ εταιρεία με καθαρά μετρητά (€12 εκ.), όσα και η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της, απαλλαγμένη από την ζημιογόνα δραστηριότητά της και με ίδια κεφάλαια στα €21,4 εκ., η μετοχή μπορεί να αλλάξει σελίδα λαμβάνοντας υπόψη και ένα άλλο δεδομένο: Την ενδεχόμενη είσπραξη, άλλων €10 εκ.(στους μετόχους αντιστοιχούν λίγο λιγότερα από €9 εκ.), από την πωληθείσα εταιρεία προώθησης τυχερών παιχνιδιών, εφόσον πετύχει τους στόχους της, ακόμα και μέσα στο 2019. Καλό και λελογισμένο στοίχημα!!!! (P/BV:0,6)

29) NEWSPHONE: Παρόμοια με την παραπάνω περίπτωση, καθώς η εταιρεία έχει €0,15/μετ. καθαρό ταμείο και €11 εκ. παλιές απαιτήσεις από το ελληνικό δημόσιο, οι οποίες σε περίπτωση που εισπραχθούν ακόμα και κουρεμένες, μπορούν να κάνουν την διαφορά όταν η κεφαλαιοποίηση κυμαίνεται κάτω από τα €10 εκ. Να σημειωθεί ότι ήδη η διοίκηση έχει προβεί ήδη στην αγορά επιβατηγού πλοίου, αξιοποιώντας την αυξημένη της ρευστότητα. (P/BV:0,45)

30) ΔΕΗ: Αντί να ασχολούμαστε με τις τράπεζες, μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί της, που τουλάχιστον έχει ακόμα πολύ λίπος να κάψει. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!!! (P/BV:0,06)

31) ΑΔΜΗΕ: Μια σταθερή αξία, η οποία διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής της θέσης και προσφέρει και μια εξαιρετική μερισματική απόδοση άνω του 5%. Απαραίτητο συστατικό σε χαρτοφυλάκια υψηλής μερισματικής απόδοσης. (Ρ/Ε18: 10, p/bv 0,67)

Πηγή:mikrometoxos.gr

 •  
 •  
 •  
 •  
 •