Σχόλιο για Γενικό Δείκτη, DAX 30 και Dow Jones

Η ένταση και η βιασύνη τη πτώσης στους αμερικάνικους δείκτες χάλασε κάθε σχέδιο για ανοδικό και σε άλλες περιπτώσεις θα παρέπεμπε σε συνέχιση διορθωτικής ταλαιπωρίας τόσο στον DAX όσο και σε εμάς που συμμετέχουμε πάντα στην πτώση των ξένων! Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν 3 σημαντικές διαφορές.

1) Ο Αμερικάνος ήταν ανοικτός 2 επιπλέον συνεδριάσεις που εμείς και ο DAX ήμασταν κλειστοί.
2) Και ο DAX και εμείς στην μεγάλη εικόνα παλεύουμε να κρατήσουμε το 61.8% του όλου ανοδικού, δηλαδή χαμηλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ που έρχονται σε αντίθεση με την BEAR MARKET που κάποιοι θέλουν και προσπαθούν επίμονα να μας πασάρουν….
3) Kαι ο DAX και εμείς προηγηθήκαμε της διόρθωσης φτάνοντας στο 61.8% της πολύ γρήγορα, ενώ οι αμερικάνικοι δείκτες υστερούσαν και υστερούν στο διορθωτικό ποσοστό της ανόδου.

Εμείς έχουμε τα εξής βασικά σημεία-κλειδιά: 602 το οποίο αν χαθεί (με φίλτρο 4 μονάδων δηλαδή αν < 598) μας πάει απευθείας στο επόμενο επίπεδο, αυτό του 572. Σημειώνουμε ότι το GREK για 2 ημέρες βρέθηκε σε νέα χαμηλά, δηλαδή κάτω από το αντίστοιχο 592.70 του ΓΔ, αλλά όμως είναι μια κίνηση που όφειλε να κάνει για να δει δικά του εσωτερικά επίπεδα.

Ο DAX αν συνεχίσει νότια τα σημεία του είναι 10.390 με 61.8% του 1ου πτωτικού, και 10.000 με ισότητα. H γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης για σήμερα είναι στο 10.630, πάνω από την οποία μπορεί να δοθεί το έναυσμα για μια καλή αντίδραση.

Ο DOW έχει σημαντικότατο σημείο από 2 εξωτερικές αναλογίες στις 21.666 μονάδες, και ήδη χθες έγινε προσπάθεια προσέγγισης του σημείου, αλλά και σημαντικής αντίδρασης!

Συνοπτικά οι 2 αμερικάνικοι δείκτες έφτασαν σε σημεία τα οποία θα δώσουν σημαντική αντίδραση, το οποίο και ήδη ξεκίνησαν να κάνουν.

Εμείς αλλά και ο DAX δεν έχουμε περιθώρια πτώσης μεγαλύτερης σε επίπεδα ΓΔ κάτω από 602, και με φίλτρο 598 γιατί αλλιώς θα κινηθούμε προς το 572.

Έτσι λοιπόν υποχρεούμαστε σε θέση long με στενά στοπ.

Νεκτάριος Ιγγλέσης
+306973339249
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •