Σκανδαλώδης αμέλεια του Δήμου Αθηναίων

Χωρίς άδεια λειτουργεί το ειδυλλιακό «χωριό» του Δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Η Επέλαση των Ξωτικών», το οποίο στήθηκε με γοργούς ρυθμούς στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ενόψει των εορτών. Την είδηση αυτή φέρνει στο φως της δημοσιότητας μέσω του zougla.gr, ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης, ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους επισκέπτες και φυσικά τα παιδιά, αφού τα μηχανήματα-παιχνίδια που υπάρχουν στον χώρο στερούνται της απαιτούμενης άδειας, η οποία είναι απαραίτητη.

Ο κος Κορωνάκης, ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επισκέφτηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο λούνα παρκ. Όπως ανέφερε στο zougla.gr, αγόρασε εισιτήριο εισόδου με απόδειξη αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε χρησιμοποιώντας το τρενάκι πως η κατασκευή βρισκόταν πάνω σε ξύλινους τάκους χωρίς αυτή να είναι στερεωμένη- πακτωμένη στο έδαφος, ενώ οι πρίζες ήταν εκτεθειμένες.

Βλέποντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα παιδιά, όπως περιγράφει, κάνει επί τόπου τηλεφωνική καταγγελία στην Άμεση Δράση και στη Δημοτική Αστυνομία. Λίγο αργότερα λαμβάνει την απάντηση πως το λούνα παρκ λειτουργεί με το καθεστώς της γνωστοποίησης. Δηλαδή, όπως εξηγεί, ο χώρος λειτουργούσε με τον τρόπο που λειτουργούν οι καφετέριες – μπαρ.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι υπήρχε μια απλή αναγγελία λειτουργίας της επιχείρησης χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος έλεγχος από αρμόδια υπηρεσία.

Επειδή όμως η συγκεκριμένη δραστηριότητα του λούνα παρκ εξαιρείται από το καθεστώς γνωστοποίησης και χρειάζεται συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας η οποία χορηγείται έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, ο κος Κορωνάκης την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μήνυση στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών επιδεικνύοντάς του φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις. Αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της λειτουργίας χωρίς άδεια και της έκθεσης προσώπων σε κίνδυνο.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι αναλαμβάνει την προκαταρτική εξέταση το ΑΤ Ομονοίας, το οποίο στέλνει άμεσα έγγραφο προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες ( Δήμο, Υγειονομικό, Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Δημοτική Αστυνομία) μέσω του οποίου ζητεί να προβούν σε άμεση αυτοψία, να γνωστοποιήσουν τα πορίσματά τους και να προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειες, επειδή το λούνα παρκ λειτουργεί χωρίς άδεια.

Όπως επισημαίνει ο κος Κορωνάκης, αν και η Δημοτική Αστυνομία αρχικά ήταν κάθετη στο ότι το λούνα παρκ δουλεύει νόμιμα τελικά διαπίστωσε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου ότι δεν είχε άδεια, στέλνοντας συγκεκριμένη ενημέρωση στο ΑΤ Ομονοίας.

Η Δημοτική Αστυνομία κοινοποίησε τελικά στο ΑΤ Ομονοίας πως η επιχείρηση δεν διαθέτει άδεια ενώ ζήτησε με επίδοση στην εταιρεία που το διαχειρίζεται την άμεση διακοπή λειτουργίας. Μάλιστα όρισαν την 24η Δεκεμβρίου ως την ημερομηνία διακοπής.

Επίσης, όπως αποκαλύπτει ο κος Κορωνάκης η Δημοτική Αστυνομία έχει δώσει περιθώριο στην εταιρεία που διαχειρίζεται το λούνα παρκ να απομακρύνει τις εγκαταστάσεις μέχρι τη Δευτέρα όπου και θα πρέπει να σφραγιστεί.

Η πρώτη αναφορά προς την Εισαγγελία:

Παρ όλα αυτά, η εταιρεία που το διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα δεν έχει διακόψει τη λειτουργία, αλλά χθες Τετάρτη, εκ των υστέρων, πήγε και κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης στον Δήμο Αθηναίων.

Ο καταγγέλλοντας, όπως αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, κατέθεσε και δεύτερη μήνυση, επειδή όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αστυνομία αν και γνωρίζει από την 1η του Δεκέμβρη ότι το λούνα παρκ λειτουργεί παράνομα σε δημοτικό ακίνητο και όφειλε άμεσα για λόγους προστασίας δημοσίου συμφέροντος να προβεί στην άμεση σφράγιση, δεν το έπραξε. «Κατατέθηκε μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του αρμόδιου τμήματος σφραγίσεων του Δήμου Αθηναίων», αναφέρει.

H δεύτερη αναφορά – μήνυση του κου Κορωνάκη:

Εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντως, σύμφωνα με τον κο Κορωνάκη, έχει το γεγονός πως μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση συγκροτήθηκε άμεσα, μέσα σε μια ημέρα, η αρμόδια επιτροπή Θεάτρων και Κινηματογράφων, του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και να αδειοδοτήσει τελικά ή όχι το λούνα παρκ.

Πηγή:zougla.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •