Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση με τίτλο “Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» η Μουσική Παράσταση με τίτλο “Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο” με αναφορά στο πρόσωπο του μεγάλου σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

H παράσταση ήταν ενταγμένη στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βύρωνα και συμμετείχαν: η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΟΠΑΝ Δήμου Ν.Ιωνίας, η χορωδία Νέων Συλλόγου Ποντίων Καρέα Βύρωνα καθώς και η χορωδία και η ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”, η οποία και οργάνωσε και τη βραδιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν κάλαντα, παινέματα, τραγούδια και σκοποί από τα ανατολικά παράλια του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία αλλά και τον Πόντο, σχετικά με το κλίμα και το πνεύμα των ημερών, όπως επίσης και το περίφημο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη» το οποίο ερμήνευσε μαναδικά η ηθοποιός κ. Βενετία Χατζηνικολάου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης, βιολί – ταμπουράς, Ηλίας Μαντικός κανονάκι, Ιγνάτιος Σαραντίδης λαούτο, Θοδωρής Κοέλης μπάσο, Νεκτάριος Πάλμος κρουστά, Γιάννης Ταϊλαχίδης κεμεντζέ, Κώστας Τσερακίδης νταούλι.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Καλλίνικος Χριστέλης και π.Γεδεών Μαγκριώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αγγέλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων Νέα Εποχή Βύρωνα κ.Χρήστος Γώγος και Δύναμη Ελπίδας κ.Αλέξης Σωτηρόπουλος, επίσης Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον κ. Πάνος Τριγάζης και ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία κ. Κωνσταντίνος Λεράκης.

Λίγο πριν την κατακλείδα της βραδιάς, η Σχολή “Εν Ωδαίς” τίμησε τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού ναού Αγίας Τριάδος Βύρωνα κ. Κωνσταντίνο Ζούμπο για τη πολυετή προσφορά του στον τομέα της εκκλησιαστικής μουσικής.

Στο τέλος της παράστασης ο κ.Κατωπόδης ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα το χοράρχη κ. Βαγγέλη Σαραντίδη, υπεύθυνο της πολυμελούς χορωδίας ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας, την κ. Συμέλα Αντωνιάδου, Πρόεδρο Συλλόγου Ποντίων Καρέα Βύρωνα, όλους τους μουσικούς και τους συντελεστές καθώς και τους τεχνικούς που συνέβαλλαν στην άρτιο αποτέλεσμα της βραδιάς.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •