ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: Ο μετοχικός ακτιβισμός δίνει δυναμικό παρών

Χθες 12/12/2018 ,  κατά την  διενέργεια του πλειστηριασμού του μετοχικού ποσοστού της FOLLI FOLLIE στα ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ , είδαμε τα πρώτα σημάδια σεβασμού προς τους μετόχους εισηγμένης επιχείρησης ,που προέρχονταν όμως από μια αλλοδαπή επιχείρηση, την βρετανική εισηγμένη Sports Direct International plc.Η εταιρεία αυτή , παρότι κατέθεσε την απαιτουμένη εγγυητική επιστολή για την συμμετοχή της στον πλειστηριασμό , τελικά επέλεξε να μην καταθέσει προσφορά αλλά να αναμένει την εκδίκαση , στις 29/01/2019 , της αίτησης ανακοπής που έχει καταθέσει η  Ένωση  Ελλήνων Επενδυτών.

Προέρχεται βέβαια από ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που, παρόλη την σκληρότητά του , επιβάλλει  την τήρηση των κανόνων και τον σεβασμό στα δικαστήρια και στους  μετόχους .Ένα περιβάλλον που δεν ξεχνάει ότι οι ΜΕΤΟΧΟΙ  είναι ο κινητήριος μοχλός και ο κύριος λόγος ύπαρξης των εισηγμένων επιχειρήσεων και του χρηματιστηριακού θεσμού!

Αντίθετα, οι εγχώριες Τράπεζες ,μαθημένες να αγνοούν τόσο την δικαιοσύνη όσο και τους μετόχους τους , έδειξαν επιδεικτική  αδιαφορία    και προχώρησαν στον , βιαστικό όπως αποδείχτηκε, πλειστηριασμό.

Τονίζουμε βέβαια ότι οι Τράπεζες κατέστησαν ενέγγυοι πιστωτές της FF, ήτοι σε προνομιακή θέση σε σχέση με τους ομολογιούχους που παραμένουν πιστωτές χωρίς καμιά εξασφάλιση , σε άκρως ύποπτο χρονικό διάστημα , στις 04/06/2018 ( βλ απόσπασμα έκθεσης πλειστηριασμού  https://www.eauction.gr/Auction/Details/43700   ) .  Δηλαδή  1 ολόκληρο μήνα μετά την αποκαλυπτική έκθεση του QCM στις 03/05/2018 που  ανέδειξε την ζοφερή πραγματικότητα στην FF.Μέχρι τότε ,ήταν και αυτές στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους πιστωτές!

Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών των μετόχων-επενδυτών μόλις άρχισε και τους καλούμε όλους να μην πτοούνται. Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θα στραφεί , πέραν των ποινικών ευθυνών , με αγωγές αποζημίωσης κατά όλων όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό είτε είναι οι μεγαλομέτοχοι της FF , είτε οι Ορκωτοί ελεγκτές της , είτε οι ανάδοχες Τράπεζες των εκδόσεων ομολόγων κ.ο.κ. , μέχρι να πετύχει την πλήρη δικαίωση .

Τρανταχτό παράδειγμα , πάλι απο  το  “σκληρό καπιταλιστικό”   αγγλοσαξονικό περιβάλλον , είναι η ανάκτηση μέχρι στιγμής άνω του 70% των κεφαλαίων για τα θύματα του σκανδάλου Madoff Madoff Victims Near Full Recovery of Principal With Payout  που υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης, ήτοι αυτοί βρίσκονται ήδη σε πολύ καλύτερη θέση απο αυτή των ομολογιούχων Ελληνικών  Ο.Ε.Δ που υπέστησαν το PSI ή όσων επένδυσαν στα τοξικά ομόλογα των εγχώριων Τραπεζών!

Επαναλαμβάνουμε τέλος ότι όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις Ομαδικές Αγωγές της Ένωσης για την FF, να επικοινωνήσουν άμεσα με το 210.3633104, ή να στείλουν  mail στο info@helinas.gr ή στο  infoHYPERLINK “mailto:info@kyroslawoffices.gr”@HYPERLINK “mailto:info@kyroslawoffices.gr”kyroslawofficesHYPERLINK “mailto:info@kyroslawoffices.gr”.HYPERLINK “mailto:info@kyroslawoffices.gr”gr με την ένδειξη “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ FOLLI   ή να κάνουν έλεγχο επιλεξιμότητας στο   http://helinas.gr/eligibility-check-folli-follie

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ 

www.helinas.gr

  •  
    24
    Shares
  •  
  •  
  • 24
  •