Τιμητική διάκριση για τον Δήμο Βύρωνα στα Best City Awards 2018

Ο Δήμος Βύρωνα έλαβε το BRONZE  βραβείο, στην τελετή απονομής των Best City Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους. (από το δελτίο τύπου του bestcityawards.gr).

Ο Δήμος Βύρωνα βραβεύθηκε στη κατηγορία «Σχεδιασμός και δημιουργία συστήματος διαχείρισης πολιτιστικών υποδομών»,  για την ιστοσελίδα «Ψηφιακές Συλλογές Πολιτισμού» που διαχειρίζεται ο Δήμος και συμπεριλαμβάνει σημαντικό πολιτισμικό υλικό από το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», το Παιδικό Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ «Γειτονιές Πολιτισμού», το Φεστιβάλ «Χειμώνας – Άνοιξη» και το Φωτογραφικό Αρχείο που απεικονίζει την καθημερινή ζωή των Μικρασιατών στις νέες εστίες τους. Το υλικό αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Βύρωνα σε εικόνα και ήχο. Το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων του Δήμου Βύρωνα αποσκοπεί στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη βοήθεια της ψηφιακής αποτύπωσης για τη διάσωση των πολιτιστικών και ιστορικών τεκμηρίων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους. (από την ιστοσελίδα «Ψηφιακές Συλλογές Πολιτισμού Δήμου Βύρωνα».

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •