Ο «Γολγοθάς» των τραπεζικών μετοχών

Ως «ατροφική» μπορεί να χαρακτηριστεί τους τελευταίους μήνες η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι πρόσφατες προσπάθειες για υψηλότερα επίπεδα εξαντλήθηκαν ενδοσυνεδριακά. Τα καλά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν για αρκετές εταιρείες, αλλά και το πρόσφατο deal μεταξύ Eurobank και Grivalia Properties, δεν κατάφεραν να αναθερμάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τραπεζικός δείκτης

Τα νέα ιστορικά χαμηλά του τραπεζικού δείκτη, με την είσοδο αυτού σε υπερπουλημένα επίπεδα στο εβδομαδιαίο γράφημα, προδίδουν την έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η αντίσταση των 511 μονάδων δείχνει εφικτή έως τα τέλη του έτους,  ενώ ακόμη πιο εφικτό στην περίπτωση συνέχισης της πτωτικής τάσης, μοιάζει ένα νέο reverse split, έτσι ώστε να «μηδενιστούν» τα χιλιόμετρα και να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία το «αυτοκίνητο».

Alpha Bank

Κοντά στην υπερπουλημένη ζώνη διαπραγματεύεται στο εβδομαδιαίο γράφημα η μετοχή της Alpha Bank, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, στα 1,2348 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0958 ευρώ, έχοντας ως ιστορικό χαμηλό τα 0,949 ευρώ που σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016.

Τράπεζα Πειραιώς

Σε ιστορικά χαμηλά συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και σε υπερπουλημένα επίπεδα, αποτυπώνοντας την πλήρη αδιαφορία των επενδυτών. Η αντίσταση βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, στα 1,1508 ευρώ, επίπεδο το οποίο μπορεί να διασπαστεί με ένα μίνι ράλι έως τα τέλη του έτους.

Εθνική

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε ιστορικά χαμηλά. Η παραμονή της μετοχής σε υπερπουλημένα επίπεδα στο εβδομαδιαίο γράφημα, αυξάνει τις πιθανότητες για μια ανοδική αντίδραση, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, στα 1,1508 ευρώ.

Eurobank

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα της μετοχής της Eurobank, καθώς σε αυτή συνετέλεσε και η πρόσφατη ανακοίνωση του deal με την Grivalia Properties, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, στα 0,505, και η στήριξη στα 0,4133 ευρώ. Στα θετικά συγκαταλέγεται, ότι στο εβδομαδιαίο γράφημα συνεχίζει να διαπραγματεύεται πάνω από την υπερπουλημένη ζώνη, δημιουργώντας προσδοκίες για μεγαλύτερη απόδοση από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές σε ένα επικείμενο μίνι ράλι.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    60
    Shares
  •  
  •  
  • 60
  •