ΕΔΕ για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς για 4 αστυνομικούς στη Μόρια, ένας σε διαθεσιμότητα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τέσσερις αστυνομικούς που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα στην ΕΔΕ θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ όπως έγινε γνωστό με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Το βίντεο προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολιτη.

«Ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου. Άθλιες συνθήκες στη Μόρια, απαράδεκτη συμπεριφορά των αρχών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το βίντεο είναι μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi» και στο επίμαχο απόσπασμα (ξεκινά από το 00:32) δείχνει αστυνομικούς να απευθύνονται σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ακούγονται χυδαίοι χαρακτηρισμοί.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •