Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD ιδρύει εβραϊκό τμήμα και προκαλεί κατακραυγή

Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ηγετικά στελέχη του οποίου έχουν υποβαθμίσει την σημασία των Ναζί στην ιστορία και έχουν λοιδορήσει το μνημείο του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση «εβραϊκού» τμήματος προκαλώντας κατακραυγή.

Η πρωτοβουλία προκάλεσε την δριμεία αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας που χαρακτήρισε το AfD «ρατσιστικό και αντισημιτικό κόμμα».

Η ίδρυση του εβραϊκού τμήματος ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιζμπάντεν, ονομάσθηκε «οι Εβραίοι του AfD» και εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της υποστήριξης προς το ακροδεξιό κόμμα που θεωρεί ότι το ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα. Μέχρι στιγμής αποτελείται από 19 μέλη.

«Δεν είμαστε θρησκευτική οργάνωση, είμαστε μία πολιτική οργάνωση», δήλωσε ο επικεφαλή του εβραϊκού τμήματος Βόλφγκανγκ Φουλ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διευκρινίζοντας ότι δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στους «Εβραίους του AfD»: συμμετοχή ως μέλος στο κόμμα και εθνική ή θρησκευτική σχέση με την εβραϊκή πίστη.

Το AfD εξασφάλισε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους, ενισχυμένο από την υποστήριξη ψηφοφόρων που είχαν οργισθεί από την μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ που οδήγησε στην είσοδο άνω του ενός εκατομμυρίου κυρίως μουσουλμάνων αιτούντων άσυλο στην Γερμανία.

Οι εκλογικές του επιδόσεις προκάλεσαν δηλώσεις ανησυχίας από ισραηλινούς αξιωματούχους και εβραϊκές οργανώσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή:dikaiologitika.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •