Σχόλιο αγοράς 5/10

Η διαφωνία του Dow Jones στις κορυφές βγάζει μάτι. Το χάλι του EEM των αναδυόμενων, των ομολόγων μας, των ομολόγων της Αμερικής και ο ιταλικός FTSE MIB προδιαθετουν για άγρια πράγματα.

To χθεσινό κλείσιμο στο GREK, δείχνει ότι δεν ακολούθησε το δικό μας πάρτυ, και επηρεάστηκε περισσότερο από την πτώση στις αναδυόμενες αγορές.

Από την άλλη έντονες φήμες υπέρ της μη ανάγκης ανακεφαλαιοποίησεων στις τράπεζες κυκλοφορούν…τροφοδοτώντας με κλίμα ευφορίας την αγορά.

Τεχνικά το τελευταίο καθοδικό κομμάτι σε δείκτες, τράπεζες, και αρκετά άλλα χαρτιά έγινε με 3κυματικό πράγμα που αφήνει ένα ερωτηματικό για το κύμα 5 πτωτικό που λείπει.

Σαφώς και το επίπεδο που σταμάτησε είναι πολύ σημαντικό, και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να σημαίνει και το τέλος της ταλαιπωρίας, αλλά η έλλειψη του τελικού κύματος 5 πρέπει να προβληματίζει.

Για σήμερα

Από κάτω έχουμε τo 667.60 που είναι η καθοδική γραμμή τάσης που αν ανοίξει πάνω από αυτήν, είναι πιθανό κατά τη διάρκεια να πάει να της κάνει retest και το 671 που είναι το 38.2% του ανοδικού.

Από πάνω έχουμε το 680.50-681 όπου βρίσκεται η ανοδική γραμμή τάσης και το 687, όπου βρίσκεται το επίπεδο του 77% του τελευταίου πτωτικού και αποτελεί και σημείο retest της παλιάς ανοδικής γραμμής τάσης.

Ο DAX έχει βασικό εμπόδιο από πάνω το 12400, όπου βρίσκεται η καθοδική γραμμή τάσης που ακούμπησε και γύρισε την Πέμπτη, ενώ ο από κάτω κρίσιμος και βασικός στόχος είναι το 12100 όπου είναι το 61.8% του όλου τελευταίου ανοδικού και το 261.8% του 1ου καθοδικού. Όσο κάνει κλεισίματα πάνω από 12230 ο δείκτης είναι για πάνω.

Νεκτάριος Ιγγλέσης
+306973339249
  •  
  •  
  •  
  •  
  •