Πεκίνο: Ματαιώνονται οι εμπορικές συνομιλίες με ΗΠΑ

Ο σινοαμερικανικός «πόλεμος» καλά κρατεί και δεν διαφαίνεται προς το παρόν διάθεση από καμία από τις δύο πλευρές να κάνει πίσω.

To Πεκίνο φέρεται να ματαίωσε τις συνομιλίες για την επίλυση των εμπορικών διαφορών με την κυβέρνηση Τραμπ, προγραμματιζόταν να λάβουν χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα και δεν θα στείλει τον αντιπρόεδρο της Λίου Χε στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα πρόσθεσε αμερικανικά προϊόντα αξίας άλλων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κατάλογο των προϊόντων, που υπόκεινται σε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, ως αντίποινα στους πρόσθετους δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που θα τεθούν σε ισχύ την 24η Σεπτεμβρίου.

Οι αμερικανικοί δασμοί θα ανέρχονται αρχικά στο 10% και από τον Ιανούαριο του 2019 θα ανέβουν στο 25%, εάν δεν έχει βρεθεί έως τότε λύση.

Οι αγορές πάντως θεώρησαν ότι οι δασμοί του 10% ήταν πιο «ήπια» του αναμενομένου κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ και αντέδρασαν στην εξέλιξη με ράλι και όχι με ρευστοποιήσεις.

Πηγή:naftemporiki.gr