Μυτιλήνη: Άρχισε η προσπάθεια αποσυμφόρησης στη Μόρια

Με τα πρώτα 100 άτομα να αναχωρούν σήμερα Παρασκευή, με το πλοίο της γραμμής για την Καβάλα άρχισε η προσπάθεια αποσυμφόρησης του hotspot στη Μόρια της Λέσβου, από όπου σταδιακά θα φύγουν 2.000 αιτούντες ασύλου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Προορισμός τους ο νέος καταυλισμός που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας περίπου 1.200 ατόμων. Ανάλογες αναχωρήσεις έως και 400 ατόμων τη φορά θα γίνονται όλη την επόμενη εβδομάδα με πλοία της γραμμής είτε προς Πειραιά είτε προς Καβάλα με προορισμό τη δομή της Βόλβης ή τη δομή του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλοι 1.000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή που θα λειτουργήσει στην περιφέρεια της Πρέβεζας.

Στόχος είναι οι μαζικές αυτές μετακινήσεις προσφύγων-μεταναστών που ανήκουν σε κατηγορίες ευάλωτων ομάδων, μαζί με τις άλλες μετακινήσεις ατόμων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, να οδηγήσουν σε καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν στον κυρίως καταυλισμό στη Μόρια αλλά και στον άτυπο καταυλισμό με σκηνές που έχει δημιουργηθεί σε κτήματα γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πηγή:naftemporiki.gr