Τι εντυπωσιακό δήλωσε ο Bob Diamond για την Praxia Bank, που αλλάζει τα δεδομένα. Τι περιλαμβάνει το νέο Business plan.

Το ‘πράσινο φώς’ για τις επόμενες κινήσεις φαίνεται ότι δόθηκε στην Praxia Bank, απο τα πλέον επίσημα χείλη!

Πιό συγκεκριμένα, την υποστήριξή του στη διοίκηση της Praxia Bank και στον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη της μετά την ολοκλήρωση της επικείμενης ΑΜΚ της, έδωσε χθες ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής του fund Atlas Merchant Capital, Bob Diamond, με την παρουσία του στο ΔΣ της τράπεζας στην Αθήνα.

Παρών σε αυτό ήταν και ο πρόεδρος της Praxia Bank, Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa, Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) και ο οποίος, μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρώην υπουργός Υποδομών, Επικοινωνιών και Οικονομικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

Αμφότεροι δήλωσαν, ότι θα στηρίξουν εμπράκτως την Praxia Bank και την διοικητική της ομάδα με επικεφαλής την κα Αναστασία Σακελλαρίου για την υλοποίηση των σχεδίων μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν στοιχεία για την ΑΜΚ για την οποία ο Bob Diamond δήλωσε αισιόδοξος.

Ποιό ειναι το Business plan

Η διοίκηση της Praxia Bank έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λιανικής τραπεζικής με ταυτόχρονο στόχο την αποτελεσματικότητα του κόστους λειτουργίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης.

 • ΘΑ λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα.

ΚΥΡΙΩΣ θα στοχεύσει σε χρηματοδοτήσεις τομέων της αγοράς, οι οποίοι εκτιμάται ότι τα προσεχή χρόνια θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την αγορά, ύψους 30 δις. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα έχει τη δυναμική να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δις. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση, θα δραστηριοποιηθεί και στη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (SBBs).

 • Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της θα κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου και στην καταναλωτική πίστη.

Σημειώνεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις της η κ. Σακελλαρίου, με αφορμή την εγκατάσταση του συστήματος Τ24 ανέφερε πως: “Σαν νεοσύστατη τράπεζα έχουμε την δυνατότητα ενός φρέσκου ξεκινήματος για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια τράπεζα με γνώμονα την εμπειρία του πελάτη χωρίς να επιβαρυνθούμε με παραδοσιακές τραπεζικές πρακτικές”.

 •  
  1
  Share
 •  
 •  
 • 1
 •