Γαλλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Αθλητισμού λόγω φορολογικών παραβάσεων

Η Λορά Φλεσέλ, που έχει υπάρξει Ολυμπιονίκης στη ξιφασκία εμπλέκεται σε αντιδικία που αφορά εταιρία της για τα δικαιώματα της εικόνας της, στην οποία διαχειριστής ήταν ο σύζυγός της.

Η παραίτηση της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας Λορά Φλεσέλ την Τρίτη συνδέεται με τη «φορολογική» κατάστασή της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

Η τέως ολυμπιονίκης στην ξιφασκία, που υπέβαλε την παραίτησή της το πρωί επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους», αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για «λόγους που σχετίζονται με τη φορολογική κατάστασή της», δήλωσε η πηγή αυτή.

«Δεν έκανε κανένα λάθος. Δεν ήταν αυτή η αιτία της αποχώρησής της», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον της πρώην υπουργού, διευκρινίζοντας πως η αντιδικία αφορά «την εταιρία της για τα δικαιώματα εικόνας στην οποία ο σύζυγός της ήταν διαχειριστής».

Σύμφωνα με το Mediapart, η δημοσιονομική υπηρεσία προσέφυγε στην Επιτροπή Δημοσιονομικών Παραβάσεων (CIF) μετά την ανακάλυψη ελλείψεων στις δηλώσεις της υπουργού που αφορούσαν την εταιρία αυτή που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα της εικόνας της πρώην αθλήτριας.

Η εταιρία αυτή, Flessel and co, ήταν αντικείμενο «πρόωρης διάλυσης» στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τα πρακτικά της διάλυσης, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Λορά Φλεσέλ εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια 875 μεριδίων σε σύνολο 1.000, και ο σύζυγός της, Ντενίς Κολοβίτς, 125 μεριδίων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η δημοσιονομική διοίκηση απάντησε πως «καθώς υπόκειται στο επαγγελματικό και δημοσιονομικό απόρρητο (δεν μπορεί) να εκφραστεί για συγκεκριμένες ή τρέχουσες υποθέσεις χωρίς να παραβεί τον νόμο».

Πηγή:news247.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •