Κολομβία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι αμετάκλητη, δηλώνει ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε

Η απόφαση της Κολομβίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη είναι αμετάκλητη, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε, παρότι η κίνηση αυτή του προκατόχου του, Χουάν Μανουέλ Σάντος, είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του όταν αποκαλύφθηκε.

Η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Σάντος, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό της Ριάντ αλ Μάλικι με επιστολή της την 3η Αυγούστου για την απόφαση. Ωστόσο, η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε αφότου ο Ντούκε ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας, την 7η Αυγούστου.

Ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Ντούκε, Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, δήλωσε τότε ότι η νέα κυβέρνηση θα μελετούσε «προσεκτικά» τις «επιπτώσεις» της απόφασης αυτής, δίνοντας τροφή για σενάρια περί ακύρωσής της.

Όμως ο Ντούκε διαβεβαίωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο Σάντος ενήργησε εντός των ορίων του Συντάγματος, αν και σημείωσε πως ο ίδιος θα προτιμούσε το θέμα να εξεταστεί πολύ πιο διεξοδικά.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας πρόσθεσε ότι πάντα τασσόταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, παρότι το ζήτημα «περιπλέκει η παρουσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Πηγή:zougla.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •