Ο Τσίπρας κυβερνάει μόνος του, χωρίς κόμματα

Του Νίκου Ζόμπολα

Αν θέλετε σοβαρή πολιτική ανάλυση της πιάτσας, με πολιτικό αισθητήριο, αδέσμευτη και ανεξάρτητη, διαβάστε παρακάτω, αλλιώς σκρολάρετε τις μπούρδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις φυλλάδες και τα κανάλια εθνικής αυτοϊκανοποίησης.

Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης την Δευτέρα, σχηματοποιούνται κάποια δεδομένα πριν τις επόμενες εκλογές :

1) Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μοναδικός κυρίαρχος, σουλτάνος της αριστεράς και εν δυνάμει και της κεντροαριστεράς. Το κομματίδιο του ΣΥΡΙΖΑ του 4% δεν υπάρχει πλέον, είναι «κόμμα Τσίπρα». Απόλυτος κυρίαρχος, one man show. Μην μου μιλάτε για δελφίνους και παραμύθια, δεν υπάρχουν.

2) Επέβαλε 10 άτομα στην κυβέρνηση από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και έκανε και άνοιγμα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Βάζει πόδι εκεί που βρίσκει χώρο. Μετά την παγίδα του διλήμματος δεξιάς-αριστεράς και αφού το ΚΙΝΑΛ δεν βρίσκει πατήματα και η ΝΔ είχε παρατήσει τον μεσαίο χώρο του Καραμανλή. ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν πλέον, μόνο Καμμένος.

3) Προφανώς δεν είναι κυβέρνηση «διαχείρισης ήττας», αν ήταν, θα προσπαθούσε να θωρακίσει τον χώρο του, το κόμμα του. Κάνει άνοιγμα και θα πρέπει να προβληματιστούν όλοι πλήρως, ειδικά η ΝΔ. Μπορεί να είναι διαχείριση επόμενης μέρας.

4) Ο Τσίπρας είναι τακτικιστής, είναι παίκτης, δεν είναι ιδεολόγος, ούτε αριστερός βεβαίως και οι ξένοι και κυρίως οι Αμερικάνοι το έπιασαν αμέσως αυτό και κυρίως ο ίδιος ποιες συμμαχίες θα πρέπει να έχει.

5) Ο Τσίπρας έχει τεράστια φθορά που με δυσκολία θα υπερνικήσει.

6) Ο μόνος σοβαρός και υπαρκτός του αντίπαλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να ενώσει όλο τον κεντροδεξιό χώρο για να τον νικήσει και σύμμαχος του Τσίπρα ο λαϊκισμός του Έλληνα.

Να δούμε την τελική μάχη με ενδιαφέρον.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •