Αποκαλύψεις «βόμβες» στα Σκόπια πριν το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι εξελίξεις με την πρώην ηγεσία του VMRO-DPMNE, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που δικάζεται για τις περίπου 1.000 τηλεφωνικές συνομιλίες σχετικά με τις εκλογικές νοθείες, μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα Σκόπια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο διευθυντής του γραφείου του, Μάρτιν Πρότουγκερ, η άλλοτε υπερυπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα και άλλα πρώην κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι, κατηγορούνται για εγκληματική συνωμοσία και άλλα αδικήματα.
Στην υπόθεση – σκάνδαλο, στην οποία έχει δοθεί το όνομα «Τιτανικός», αποκαλύπτεται μέσα από τους τηλεφωνικούς διαλόγους πρώην κυβερνητικών στελεχών πως το σύστημα του VMRO – DPMNE μεθόδευσε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Να σημειωθεί ότι στις 30-31 Αυγούστου, το δικαστήριο θ αποφασίσει αν τελικά θα οδηγηθεί στη φυλακή ο Ν. Γκρούεφσκι για την πρωτόδικη καταδίκη του (23 Μαΐου) σε φυλάκιση δύο ετών, για άλλο σκάνδαλο.

Δεν είναι τυχαίο

Πάντως, φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι σκανδαλώδεις συνομιλίες θα ακούγονται δημόσια στο δικαστήριο το επόμενο διάστημα και ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η προεκλογική περίοδος για το δημοψήφισμα που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή:newsit.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •