Βόλος: Ακινητοποίηση σκάφους για παράνομες ναυλώσεις και διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ότι το ιδιωτικό πλοίο αναψυχής “LAMARETTA” σημαίας Η.Π.Α/Delaware 7908 AJ, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Ν.4256/2014.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους στον επιβατηγό λιμένα Βόλου, διαπιστώθηκε ότι οι επτά Σέρβοι που επέβαιναν σε αυτό, κατέβαλαν στον επίσης Σέρβο πλοίαρχο και συνιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους, συνολικό ποσό περίπου 1.050€, για τη χρονική περίοδο από 17/07/2018 έως 28/07/2018, με λιμένα επιβίβασης τη Σκόπελο Μαγνησίας και λιμένα αποβίβασης το Βόλο, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια.

Το σκάφος ανήκει σε εταιρία στη Σερβία, έχει σημαία Αμερικής, ο πλοίαρχος είναι Σέρβος και συνιδιοκτήτης της εταιρίας, ενώ μετά από παρακολούθησε περίπου ενός μήνα από τους λιμενικούς, διαπιστώθηκε ότι εισέπραττε χιλιάδες Ευρώ χωρίς να αποδίδει φόρους και έκλεβε μεταφορικό έργο από άλλα σκάφη που είναι νόμιμα.

Επίσης, διαπιστώθηκε η διαφήμιση του ανωτέρω πλοίου αναψυχής για εκμετάλλευση στην Ελλάδα, σε ηλεκτρονικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπο στη Σερβία, κατά παράβαση των διατάξεων του ως άνω Νόμου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κατάθεσή τους, ο πλοίαρχος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε σε βάρος του τακτική δικάσιμος, ενώ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο χιλιάδων Ευρώ και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

Πηγή:magnesianews.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •