4 μετοχές που υπόσχονται μελλοντικές συγκινήσεις

 

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν. Μία από τις βασικές απαιτήσεις των αγορών, είναι και η ικανότητα της πρόβλεψης, η οποία αποτελεί το συστατικό στοιχείο του ζωντανού οργανισμού που λέγεται χρηματιστήριο.

Εν μέσω αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, οι επενδυτές ήδη ψάχνουν να βρουν το επόμενο «θύμα» τους, ώστε να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα για κέρδος, καθώς μετοχές, ομόλογα, συνάλλαγμα, εμπορεύματα «σκανάρονται» ήδη από την πλειοψηφία των χαρτοφυλακίων. Αυτό το οποίο όμως διατηρείται μέχρι στιγμής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι η τιμή του bitcoin, η οποία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα ενισχύεται περίπου 40%. Για πιο λόγο όμως ενισχύθηκε σημαντικά η τιμή του bitcoin, και πως μπορεί κάποιος να την εκμεταλλευτεί;

Η αιτία

Στις αρχές της εβδομάδας, η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Επιτροπή κρίνει σκόπιμο να ορίσει μεγαλύτερη προθεσμία εντός της οποίας θα εκδοθεί η απόφαση που θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει την προτεινόμενη αλλαγή του κανόνα, ώστε να έχει αρκετό χρόνο για να εξετάσει την εν λόγο αλλαγή. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ορίζει την 21η Σεπτεμβρίου 2018 ως ημερομηνία κατά την οποία είτε θα εγκρίνει είτε θα απορρίψει την προτεινόμενη αλλαγή του κανόνα».

Η παραπάνω απόφαση, αφορά την έγκριση ή όχι δημιουργίας ETF το οποίο θα επενδύει σε ψηφιακά νομίσματα, και κυρίως σε bitcoin. Δεδομένου ότι η τιμή του συγκεκριμένου ψηφιακού νομίσματος διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα $8.000, ενώ τα futures που διαπραγματεύονται στο CBOE και στη CME απαιτούν κάποιο margin, αξίζει να εξετάσουμε παρακάτω τις μετοχές τεσσάρων εταιρειών οι οποίες διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και που είναι ευκολότερο να επενδύσει κάποιος, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν νέα σημαντική άνοδο της τιμής του bitcoin.

Bitcoin Services Inc

Η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με την δημιουργία bitcoin και την ανάπτυξη λογισμικού, με τα έσοδα της εταιρείας να ανέρχονται στα $471.696. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στην OTC (Over The Counter) αγορά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η οποία την 25η Ιουλίου έκλεισε στα $0,0815. Το υψηλό 52 εβδομάδων ήταν στα $0,639 και το χαμηλό στα $0,025, με την απόδοση από τις αρχές έτους να είναι -67,75%, και την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα $40,64 εκατ..

Riot Blockchain

Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, οι οποίες σχετίζονται και με τα ψηφιακά νομίσματα, με τα έσοδα να ανέρχονται στα $925.554. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στον Nasdaq, με την τιμή της να ανέρχεται στα $7,98 (κλείσιμο 25/7), καταγράφοντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $46,2 και χαμηλό στα $3,4501. Η απόδοση της μετοχής από τις αρχές του έτους ανέρχεται στο -71,9%, με την κεφαλαιοποίηση της στα $114,6 εκατ., ενώ η τιμή στόχος βρίσκεται στα $7,98, και η σύσταση σε «buy».

Marathon Patent

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της άδειας IP, καθώς και στην εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα $770.000. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στον Nasdaq, με την τιμή της να ανέρχεται στα $1,255 (κλείσιμο 25/7), καταγράφοντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $10,03 και χαμηλό στα $0,82. Η απόδοση της μετοχής από τις αρχές του έτους ανέρχεται στο -69,39%, με την κεφαλαιοποίηση της στα $21,39 εκατ..

NXT-ID

Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα $21,57 εκατ.. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στον Nasdaq, με την τιμή της να κλείνει στις 25/7 στα $1,75, καταγράφοντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $8,59 και χαμηλό στα $1,01, με την τιμή στόχο να βρίσκεται στα $4,5, και την σύσταση σε «buy». Η απόδοση της εταιρείας από τις αρχές του έτους ανέρχεται στο -50%, με την κεφαλαιοποίηση της στα $46,34 εκατ..

Συμπέρασμα

Όπως συμπεραίνουμε από τα παραπάνω, μία θετική απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε δύο μήνες, ίσως σταθεί ικανή να οδηγήσει προς υψηλότερα επίπεδα την τιμή του bitcoin, ενισχύοντας παράλληλα και τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με αυτό. Σε περίπτωση θετικής εισήγησης, ανοίγει πλέον ένας νέος δρόμος στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, αυξάνοντας τα κέρδη για τις εταιρείες που τον αποτελούν.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.