Λάος: Τουλάχιστον 19 νεκροί μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος. Ο Μουν Τζε-ιν προσφέρει βοήθεια στην χώρα

Δεκαεννιά πτώματα ανασύρθηκαν μέχρι τώρα στο Λάος, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος, που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και να αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ο πρόξενος της Ταϊλάνδης στη χώρα, ο οποίος μετέβη στον τόπο της καταστροφής.

«Έχουν ανασυρθεί 19 πτώματα μέχρι στιγμής, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε τον αριθμό των αγνοουμένων», δήλωσε ο Τσάνα Μιεντσαρέν, ο ταϊλανδός πρόξενος στο Λάος, τονίζοντας πως δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από το φράγμα κατάπιαν ολόκληρα χωριά.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λάος έκανε λόγο την Τρίτη για «πολλούς νεκρούς» και «εκατοντάδες αγνοούμενους», αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημος απολογισμός από τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έδωσε εντολή να ληφθούν μέτρα, περιλαμβανομένης της αποστολής μιας ειδικής ομάδας διάσωσης και αρωγής, για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα μετά την κατάρρευση ενός υδροηλεκτρικού φράγματος που ανεγειρόταν από νοτιοκορεάτικες κατασκευαστικές εταιρείες στο Λάος, γνωστοποίησε το γραφείο του.

«Ο πρόεδρος διέταξε να ληφθούν σθεναρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μιας ομάδας διάσωσης και βοήθειας, καθώς και να ερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς δικές μας εταιρείες συμμετείχαν στην ανέγερση του φράγματος», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας στη Σεούλ.

Στο μεταξύ Μπουνχόμ Φομασάν, κυβερνήτης της απομακρυσμένης επαρχίας Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, όπου κατέρρευσε το φράγμα, γνωστοποίησε ότι 19 άνθρωποι «βρέθηκαν νεκροί» και πάνω 3.000 «πρέπει να διασωθούν», ενώ 2.851 διασώθηκαν ήδη, κατά δηλώσεις του που δημοσίευσε η εφημερίδα Vientiane Times.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •