Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης δύο ετών οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Μάλιστα, φέρεται να βαρύνεται κι άλλο η θέση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επειδή οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού

Ωστόσο, επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη, αναφέρει το skai.gr.

Παράλληλα, συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είχε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ.

Έπειτα, ο πρέσβης επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον ενημέρωσε ότι ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες αρκετών εβδομάδων κατάφερε να λάβει άδεια από τις τουρκικές αρχές για να τους επισκεφθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στη συνάντηση ο πρέσβης διαπίστωσε ότι οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Από την πλευρά του ο κύριος Κεφαλογιάννης του επισήμανε, ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι Ευρωπαίοι πολίτες που φυλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να ενταθούν οι ευρωπαϊκές προσπάθειες και ενέργειες για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι την Τρίτη η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε το έκτο αίτημα αποφυλάκισης τους.

Πηγή:thestival.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •