Υπό κράτηση δεκάδες συνταγματάρχες στην Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση διέταξε να τεθούν υπό κράτηση 68 ύποπτοι, περιλαμβανομένων δεκάδων συνταγματαρχών, σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα κατηγορεί πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από δύο χρόνια, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ τη Δευτέρα.

Δεκαεννιά εν ενεργεία αξιωματικοί βρίσκονταν μεταξύ αυτών που τέθηκαν υπό κράτηση σε μια επιχείρηση που επικεντρώθηκε στον στρατό ξηράς, σε 19 επαρχίες, περιλαμβανομένης της Άγκυρας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Το Anadolu επικαλέστηκε πηγές στο γραφείο του εισαγγελέα στην Άγκυρα, οι οποίες ανέφεραν πως διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι ήταν σε επαφή μέσω τηλεφώνου με πράκτορες του Γκιουλέν.

Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν με σύλληψη είναι 22 συνταγματάρχες και 27 αντισυνταγματάρχες, σύμφωνα με το Anadolu.

Από το αποτυχημένο πραξικόπημα και μετά η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει υπό κράτηση 160.000 άτομα και απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Μάρτιο. Από αυτούς, έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες σε βάρος άνω των 50.000, και έχουν κρατηθεί στη φυλακή κατά τη διάρκεια των δικών τους.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •